Artikel top billede

Kartel-sagsøger skuffet over IBM i kartel-sag

Sikkerhedskonsulent Claus Juul Bobjerg fra IBM Denmark er dybt skuffet over topledelsen i det amerikanske moderselskab, der ikke lod ham stille spørgsmål om jobkarteller på selskabets generalforsamling i USA

Dybt skuffet.

Sådan lyder det fra sikkerhedskonsulent Claus Juul Bobjerg fra IBM Denmark, der netop er vendt hjem fra USA, hvortil har var rejst i et forsøg på at stille en række kritiske spørgsmål om jobkarteller til IBM's internationale ledelse tilselskabets generalforsamling.

"Jeg er både ærgerlig og dybt skuffet over, at IBM ikke ville lade mig stille mine spørgsmål," siger Claus Juul Bobjerg.

Claus Juul Bobjerg ville gerne have hørt, hvad topchef Sam Palmisano mener om de hemmelige jobkarteller, og hvorvidt de harmonerer med IBMs etik og moral.

Havde mikrofon i hånden

Men det fik han ikke mulighed for.

Claus Juul Bobjerg sad ellers kun tre stole fra en af de syv mikrofoner, der var placeret i salen.

"Da jeg blev kaldt over til den ene mikrofon og stod klar til at stille mine spørgsmål, sagde Sam Palmisano pludseligt "det var det", hvorefter det hele sluttede", siger Claus Bobjerg Juul.

Claus Juul Bobjerg sad ellers placeret helt fremme på tredje række af stole lige bagved de to forreste rækker, der var reserveret til bestyrelsen og ledelsen.

Der var altså ikke langt op til talerbordet, hvor Sam Palmisano sad med tre andre topchefer.

Fire af de fremmødte i salen, der havde plads til omkring 500-600 personer, fik mulighed for at stille spørgsmål.

Fortryder intet

Claus Juul Bobjerg fortryder ikke at være taget hele vejen til USA uden at få topledelsen i tale.

"Min skuffelse over at IBMs ledelse ikke tager sine aktionærer alvorligt, overskygger min ærgrelse over ikke at få stillet spørgsmålene. Jeg vil i hvert fald ikke vil købe flere aktier der," siger Claus Juul Bobjerg.

Han fik adgang til generelforsamlingen, da han ejer for cirka 7.000 kroner aktier i selskabet.

Herhjemme kræver Claus Juul Bobjerg 180.000 kroner i erstatning fra IBM Denmark, fordi han ikke var orienteret om de jobkartel-aftaler, som IBM havde indgået.

Retssagen forventes først afgjort om et års tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere