SDC tuner sikkerhed på 80 netbanker

Sikkerheden i 80 netbanker for et hak opad næste weekend. Sparekassernes Data Central - SDC - indfører nemlig binding af nøglefiler til kundernes hardware.

Sikkerheden bliver nu hævet hos 450.000 kunder i 80 små og mellemstore banker landet over.

SDC (Sparekassernes Data Center) vil nemlig fra 6. maj låse kundernes nøglefiler til kundernes hardware. Det betyder, at det bliver sværere for en hacker at bruge stjålne nøgler fra en anden pc.

Det nye tiltag er et led i en konstant jagt på at gøre det så besværligt at lave bedrageri på netbanken, fortæller Erik Jakobsen, der er direktør for SDC Udvikling.

Fremgangsmåden blev for måneder tilbage indført hos konkurrenten Danske Bank, men der er ifølge direktøren ikke tale om et direkte samarbejde mellem bankgiganterne.

Men der er et godt samarbejde om sikkerheden i branchen, fortæller Erik Jakobsen.

Samarbejde på tværs
”Jeg tror, at vores sikkerhedsfolk snakker med hinanden på tværs,” siger Erik Jakobsen.

Derfor kan bankerne gøre brug af hinandens ideer, hvis nogen finder på en god løsning mod de digitale bedragere.

I praksis betyder nøglebindingen, at kundernes nøglefiler bindes til den hardware, som koden befinder sig på.

Men nøglefilen kan alligevel transporteres rundt, så kunderne kan benytte nøglefilen fra forskellige maskiner.

”Hvis du har en usb-nøgle, kan du flytte den derover. Og så flytte den derfra igen," siger Erik Jakobsen.

På den måde bindes nøglefilen ifølge direktøren til hardwaren og kan ikke køre, hvis den flyttes uretmæssigt, fordi flytningen skal foregå gennem SDC’s system.

”Vi har lyttet til, hvad andre har gjort, og det synes vi lyder fornuftigt. Nu gør vi det samme,” siger Erik Jakobsen.

Udover de 80 danske småbanker har SDC en lang række kunder i Norge og Sverige.

Men det nye sikkerhedstiltag bliver ifølge Erik Jakobsen kun udrullet herhjemme. Det skyldes, at de udenlandske banker køre efter andre koncepter.

”Vi kører efter de nationale standarder, der bliver brugt rundt omkring,” siger direktøren.

Følger national standard
Derfor regner Erik Jakobsen heller ikke med at SDC indfører den samme type sikkerhedssystem som Nordea i Sverige lancerer til efteråret.

”Vi lytter jo altid, men vi prøver at følge de nationale ting, så der ikke opstår forvirring. Vi lægger os meget efter, hvad branchens standard er,” siger Erik Jakobsen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Apples Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben / Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy / Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma / Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter

Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben. Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy. Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma. Tidligere Superliga-profil har succes med at sælge trådløse hovedtelefoner. Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter og så har HP udnævnt Edgemo til årets danske partner.

Ugen i tech: Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion
2 Spiltest: The Division 2 lever op til de høje forventninger
Er dit nye job inden for it-support? Find dit nye job her blandt 10 udvalgte annoncer fra it-jobbank
Svindel med din telefon: Her er de kriminelles nyeste metoder, som du skal holde øje med
Morgen-briefing: Mellem 200 og 600 millioner Facebook-passwords opbevaret uden kryptering / Vestager ikke kandidat til en kommende EU-toppost / Porsches el-bil på hemmeligt besøg i Købenavn fanget på foto
1 Vestager bekræfter: Er i spil til EU-topposter
2 Morgen-briefing: Englænderne skal finde porno-passet frem / Regeringen, KL og Danske Regioner etablerer digitaliseringspagt / Er din printer gammel og dyr? / Volvos nye nøgle sænker teenageknægtens fart


Premium
Sådan ser det intelligente drømmekontor ud: Her kæmper 240 mennesker om 150 siddepladser - og de elsker det
I Polys kontor er det lykkedes at klemme 240 ansatte i et kontor med 150 siddepladser. Aligevel er medarbejdertilfredsheden er i den absolutte superliga.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.