SDC tuner sikkerhed på 80 netbanker

Sikkerheden i 80 netbanker for et hak opad næste weekend. Sparekassernes Data Central - SDC - indfører nemlig binding af nøglefiler til kundernes hardware.

Sikkerheden bliver nu hævet hos 450.000 kunder i 80 små og mellemstore banker landet over.

SDC (Sparekassernes Data Center) vil nemlig fra 6. maj låse kundernes nøglefiler til kundernes hardware. Det betyder, at det bliver sværere for en hacker at bruge stjålne nøgler fra en anden pc.

Det nye tiltag er et led i en konstant jagt på at gøre det så besværligt at lave bedrageri på netbanken, fortæller Erik Jakobsen, der er direktør for SDC Udvikling.

Fremgangsmåden blev for måneder tilbage indført hos konkurrenten Danske Bank, men der er ifølge direktøren ikke tale om et direkte samarbejde mellem bankgiganterne.

Men der er et godt samarbejde om sikkerheden i branchen, fortæller Erik Jakobsen.

Samarbejde på tværs
”Jeg tror, at vores sikkerhedsfolk snakker med hinanden på tværs,” siger Erik Jakobsen.

Derfor kan bankerne gøre brug af hinandens ideer, hvis nogen finder på en god løsning mod de digitale bedragere.

I praksis betyder nøglebindingen, at kundernes nøglefiler bindes til den hardware, som koden befinder sig på.

Men nøglefilen kan alligevel transporteres rundt, så kunderne kan benytte nøglefilen fra forskellige maskiner.

”Hvis du har en usb-nøgle, kan du flytte den derover. Og så flytte den derfra igen," siger Erik Jakobsen.

På den måde bindes nøglefilen ifølge direktøren til hardwaren og kan ikke køre, hvis den flyttes uretmæssigt, fordi flytningen skal foregå gennem SDC’s system.

”Vi har lyttet til, hvad andre har gjort, og det synes vi lyder fornuftigt. Nu gør vi det samme,” siger Erik Jakobsen.

Udover de 80 danske småbanker har SDC en lang række kunder i Norge og Sverige.

Men det nye sikkerhedstiltag bliver ifølge Erik Jakobsen kun udrullet herhjemme. Det skyldes, at de udenlandske banker køre efter andre koncepter.

”Vi kører efter de nationale standarder, der bliver brugt rundt omkring,” siger direktøren.

Følger national standard
Derfor regner Erik Jakobsen heller ikke med at SDC indfører den samme type sikkerhedssystem som Nordea i Sverige lancerer til efteråret.

”Vi lytter jo altid, men vi prøver at følge de nationale ting, så der ikke opstår forvirring. Vi lægger os meget efter, hvad branchens standard er,” siger Erik Jakobsen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Test jeres it-sikkerhed gratis i 14 dage med Cisco AMP - og få rapport med resultaterne direkte i din indbakke
Du kan nu - kvit og frit - teste banebrydende it-sikkerhedsløsninger fra Cisco. Cisco AMP er en Advanced Malware Protection-løsning, som sikrer dig kontrol med alle jeres endepunkter. Mens klassisk antivirus-software reagerer på filer, som umiddelbart genkendes som farlige, bliver AMP ved med at analysere potentielt farlige filer i hele netværket. Helt automatisk og 24 timer i døgnet. Efter 14 dage modtager du en rapport direkte i din indbakke med identificeret, blokeret og fjernet malware samt en vurdering af sikkerhedsniveauet i jeres endepunkter Når du booker en trial, registrerer vi dig i vores system og retter henvendelse til dig via en af vores partnere inden for ganske få dage. Trialløsningen er enkel at installere og kræver ingen ny hardware.