Artikel top billede

Software og service-ydelser skal være fundamentet for Microsoft, mener top-softwarearkitekt, Ray Ozzie.

Ozzie: Software og service er fremtiden for Microsoft

Microsofts fremtid ligger i software og serviceydelser, der kan bruges på serveren, desktoppen og på mobile enheder. Det siger Ray Ozzie, der er Microsofts chef software-arkitekt.

Computerworld News Service: Microsofts fremtid skal baseres på software og service-ydelser.

Sådan lyder det fra selskabets top-arkitekt, Ray Ozzie, der holdt åbningstalen på den årlige Mix-udviklerkonference i Las Vegas tirsdag, hvor han fortalte om Microsofts fremtidsplaner inden for online-baserede service-ydelser.

"Service-ydelserne vil ikke erstatte lokal klient-software, men vil kun være et supplement til den kode, der bliver afviklet fra desktoppen og omvendt," siger han.

Den gamle model med afvikling af kode fra desktoppen er på ingen måde død, mener Ozzie.

"Microsoft vil fortsætte med at investere i virksomhedens traditionelle Win32 API, men internet-applikationer giver muligheden for at sammenkoble desktop-programmer med online-serviceydelser," siger Ray Ozzie.

"Det simple internet er ikke længere simpelt," siger han.

Silverlight vil forandre video på nettet

Ray Ozzie lægger selv særligt vægt på Microsofts nye Silverlight platform, der er et runtime browser plug-in, som kan afvikle internet applikationer og understøtter video.

"Vi tror Silverlight vil forandre video på nettet," siger han.

Microsoft regner med, at første version af Silverlight vil være tilgængelig i løbet af sommeren. Virksomheden vil integrere understøttelse af .Net i Silverlight.

Kombinationen af Silverlight værktøjer og .Net, der inkluderer Common Language Runtime, giver udviklerne fælles værktøjer til at udvikle lokale og web-baserede programmer ved at bruge Visual Studio til at skrive kode og Expression Studio til at designe grænseflader.

Silverlight er kun begyndelsen

Silverlight er første del af en tretrinsraket i Microsofts strategi for at understøtte software og serviceydelser.

"Vi leverer en komplet samling af værktøjer for design, udvikling og udrulning af medie-tunge programmer fra Silverlight til webben og til hele .Net rammen på Windows. Fra Visual Studio for udviklerne til Expression Studio for designerne," siger Ozzie.

Silverlight er det første trin. Det andet trin er at inkludere Silverlights rich application udrulningsplatform som et fuldgyldigt medlem af Microsofts .Net familie.

Det tredje trin i raketten er Silverlight Streaming, der er en online multimedie lager-service.

"Vi har som mål at udvikle værktøjer og platforme, der gør arbejdet som udvikler lettere, mere produktivt og mere profitabelt," siger Ozzie.

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere