Rygte: Microsoft vil overtage Yahoo

Rygterne svirrer igen om, at Microsoft vil overtage Yahoo og dets søgemaskine. Formålet med en eventuel overtagelse er at slå igen i krigen mod Google.

Amerikanske aviser flyder fredag over med rygter om en snarlig Microsoft-overtagelse af Yahoos søgemaskine.

De to parter er efter sigende i indledende forhandlinger om, hvordan de kan forene kræfterne i et forsøg på at indhente Googles førende position på nettet.

Blandt andre Wall Street Journal og The New York Post skriver om overtagelsen, der reelt kan ende med, at verdens største it-selskab overtager søgemaskineveteranens netbaserede forretningsområder.

Indtil videre har ingen af parterne udtalt sig om rygtet.

Yahoo-aktien rykker efter rygtet

Prisen for en eventuel overtagelse af Yahoo skulle ligge oppe omkring 180 milliarder kroner.

Efter rygtet nåede frem til Wall Street, steg Yahoo-aktien på Nasdaq med 16,7 procent, hvorimod Microsofts aktie faldt med næsten én procent.

Gammel kærlighed ruster ikke

Microsoft har før flirtet med tanken om at slå pjalterne sammen med Yahoo, men Yahoo har afslået alle frierier fra Microsoft.

Yahoos direktør, Terry Semel, har tidligere afskrevet en fuldstændig overtagelse, men åbnede sidste år muligheden for, at Microsoft kunne købe andele i Yahoos søgeforretning.

Han udtalte dog samtidigt, at sådan en handel ville svare til en amputering.

Google er den fælles fjende

Rygtet kommer samtidig med, at Google er på strategisk indkøbstur efter netbaserede tjenester.

For nyligt overtog søgemaskinefirmaet reklametjenesten DoubleClick, og for nogle måneder slugte det videositet YouTube. Derudover er Google i gang med at udvikle webbaseret tjenester, som skal konkurrere med Microsofts Office-pakke.

Med fælles fodslag i krigen mod Google anslår flere eksperter, at Microsoft og Yahoo vil kunne vinde markedsandele på netreklamer.

”På globalt plan vil Microsoft og Yahoo kunne opnå 600 millioner unikke brugere og sætte sig på 28,3 procent af alle søgninger,” har J.P Morgan-analytikeren Imran Khan tidligere vurderet over for International Herald Tribune.

Google sidder på nuværende tidspunkt på omtrent 65 procent af søgningerne på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere