Artikel top billede

Asusteks prisbillige pc kommer til koste under 1400 kroner.

Negropontes discount-pc presser priserne i bund

ComputerViews: Nicholas Negropontes folke-pc kan trække et helt marked for prisbillige discount-pcer med sig. Blandt andre Asustek er på vej med en konkurrent.

ComputerViews: Nicholas Negropontes billige folke-pc til udviklingslande kan - på trods af at hensigten er en helt anden - ende med at vende op og ned på priserne på hele markedet for bærbare computere.

Flere af de store pc-producenter øjner nemlig et lukrativt marked for de billige computere, og det vil de ikke gå glip af.

Seneste skud på stammen er pc-producenten Asustek, der om få måneder indleder produktionen af en super billig elev-computer.

Slutbrugerprisen for den bærbare maskine kommer til at ligge under 1.400 kroner, og derved kommer prisen ned i niveau med Nicholas Negropontes børne-pc, der kommer til at koste knap 1.000 kroner.

Asustek, der holder til huse i Taiwan, har informeret om, at selskabet sætter produktionen af den lille bærbare og billige computer i gang i løbet af juli i år.

Allerede i april luftede Asustech og Intel planer om et samarbejde, der skulle udmønte sig i en række billige bærbare baseret på Intels Classmate pc-platform og open source-systemet Linux.

Syv-tommer-skærm

Ifølge Intel skal en Classmate udrustes med en syv-tommer skærm med en opløsning på 800 x 480, og computeren skal drives at en ultra low voltage-variant af den billige Celeron-processor.

For at holde prisen nede vil Classmate desuden blive forsynet med en flash-harddisk i størrelser fra én til 40 gigabyte.

Kraftigere ydelse

Designet forventes, at give en kraftigere ydelse end XO-modellerne fra One Laptop Per Child-projektet, men Classmate byder ikke på de mange revolutionerende egenskaber indenfor mesh-netværk og software, som man finder i XO’en.

Den billigste model ligger i øjeblikket på en forventet pris på 249 dollar svarende til knap 1.370 danske kroner.

Classmate PC bliver således en direkte konkurrent til verdens største producent af bærbare maskiner, Quanta Computer, der har underskrevet en kontrakt om at producere XO-maskinen.

OLPC er et non-profit-projekt startet af en professor fra Massachusetts Institute of Technology i Boston, og det går i al sin enkelthed ud på at fremstille en fornuftig, solid og børnevenlig bærbar computer til en lav pris.

Billigere bærbare til alle

De to maskiner angriber markedet fra forskellige vinkler.

XO er defineret som et uddannelsesprojekt, hvor maskinen blot er et redskab til at forøge uddannelsesniveauet i trængte regioner.

Det bliver således næppe mulighed for, at man kan købe XO-maskinen på normale vilkår i en forretning. Den vil være forbeholdt målgruppen i de fattige lande.

Classmate tager derimod udgangspunkt i det kommercielle marked og stilles til rådighed på traditionelle markedsvilkår.

Det er nogle af de helt tunge spillere i it-branchen, der sætter kræfterne ind overfor ulandsprojektet. Asustek er verdens største producent af bundkort og Intel er verdens største chip-producent.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Centrica Energy

Senior Business Analyst

NEM IT-Solutions A/S

IT-driftskonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere