Artikel top billede

Asusteks prisbillige pc kommer til koste under 1400 kroner.

Negropontes discount-pc presser priserne i bund

ComputerViews: Nicholas Negropontes folke-pc kan trække et helt marked for prisbillige discount-pcer med sig. Blandt andre Asustek er på vej med en konkurrent.

ComputerViews: Nicholas Negropontes billige folke-pc til udviklingslande kan - på trods af at hensigten er en helt anden - ende med at vende op og ned på priserne på hele markedet for bærbare computere.

Flere af de store pc-producenter øjner nemlig et lukrativt marked for de billige computere, og det vil de ikke gå glip af.

Seneste skud på stammen er pc-producenten Asustek, der om få måneder indleder produktionen af en super billig elev-computer.

Slutbrugerprisen for den bærbare maskine kommer til at ligge under 1.400 kroner, og derved kommer prisen ned i niveau med Nicholas Negropontes børne-pc, der kommer til at koste knap 1.000 kroner.

Asustek, der holder til huse i Taiwan, har informeret om, at selskabet sætter produktionen af den lille bærbare og billige computer i gang i løbet af juli i år.

Allerede i april luftede Asustech og Intel planer om et samarbejde, der skulle udmønte sig i en række billige bærbare baseret på Intels Classmate pc-platform og open source-systemet Linux.

Syv-tommer-skærm

Ifølge Intel skal en Classmate udrustes med en syv-tommer skærm med en opløsning på 800 x 480, og computeren skal drives at en ultra low voltage-variant af den billige Celeron-processor.

For at holde prisen nede vil Classmate desuden blive forsynet med en flash-harddisk i størrelser fra én til 40 gigabyte.

Kraftigere ydelse

Designet forventes, at give en kraftigere ydelse end XO-modellerne fra One Laptop Per Child-projektet, men Classmate byder ikke på de mange revolutionerende egenskaber indenfor mesh-netværk og software, som man finder i XO’en.

Den billigste model ligger i øjeblikket på en forventet pris på 249 dollar svarende til knap 1.370 danske kroner.

Classmate PC bliver således en direkte konkurrent til verdens største producent af bærbare maskiner, Quanta Computer, der har underskrevet en kontrakt om at producere XO-maskinen.

OLPC er et non-profit-projekt startet af en professor fra Massachusetts Institute of Technology i Boston, og det går i al sin enkelthed ud på at fremstille en fornuftig, solid og børnevenlig bærbar computer til en lav pris.

Billigere bærbare til alle

De to maskiner angriber markedet fra forskellige vinkler.

XO er defineret som et uddannelsesprojekt, hvor maskinen blot er et redskab til at forøge uddannelsesniveauet i trængte regioner.

Det bliver således næppe mulighed for, at man kan købe XO-maskinen på normale vilkår i en forretning. Den vil være forbeholdt målgruppen i de fattige lande.

Classmate tager derimod udgangspunkt i det kommercielle marked og stilles til rådighed på traditionelle markedsvilkår.

Det er nogle af de helt tunge spillere i it-branchen, der sætter kræfterne ind overfor ulandsprojektet. Asustek er verdens største producent af bundkort og Intel er verdens største chip-producent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere