Tele2-køb hænger nu hos Konkurrencestyrelsen

Telenor kan endnu ikke endeligt kalde sig for ejer af Tele2, for endnu venter en godkendelse fra Konkurrencestyrelsen. Det bliver ikke noget problem, vurderer analytiker.

Der er endnu et enkelt bump på vejen, inden Telenor endeligt kan kalde sig for ejer af Tele2.

I henhold til konkurrenceloven skal købet nemlig først godkendes af Konkurrencestyrelsen, der skal sikre sig, en fusion ikke vil 'hæmme konkurrencen betydeligt'.

"Normalt kontakter parterne os, og så tager vi nogle drøftelser om, hvad det her går ud på, og hvilke oplysninger vi skal have, for at kunne vurdere sagen," forklarer specialkonsulent i Konkurrencestyrelsen Michael Fibiger.

Afgørelse inden for 30 dage

Konkurrencestyrelsen udtaler sig af princip ikke om verserende sager, men Michael Fibiger fortæller, at Tele2 og Telenor i dag har oplyst styrelsen om deres planer.

De planer skal nu vurderes.

I henhold til konkurrenceloven skal Konkurrencestyrelsen i almindelige tilfælde vende tommelfingeren op eller ned for fusionsplanerne inden for 30 dage efter, at styrelsen har modtaget de relevante oplysninger.

Endnu har Konkurrencestyrelsen ikke modtaget de oplysninger, og en afgørelse kan derfor tidligst falde i slutningen af juni, hvor Konkurrencerådet mødes den 27.

Næppe problemer med opkøb

På trods af telefusionen først skal have grønt lys fra Konkurrencestyrelsen forventer Torben Rune, teleanalytiker og direktør i Netplan, ikke, at Telenors køb vil møde nogen modstand.

For selv om der nu bliver en operatør mindre, mener han ikke, at Tele2s lavpris-koncept vil forsvinde fra markedet.

Dels fordi der allerede er mange andre lavprisselskaber på markedet og dels fordi, Sonofon allerede følger samme princip andetsteds i firmaet.

"Tele2 er et lavprisselskab men Sonofon er jo i mange henseender fulgt godt med ned i pris, og de købte blandt andet CBB Mobil, der prismæssigt har ligget og konkurreret med Tele2," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere