Tele2-køb hænger nu hos Konkurrencestyrelsen

Telenor kan endnu ikke endeligt kalde sig for ejer af Tele2, for endnu venter en godkendelse fra Konkurrencestyrelsen. Det bliver ikke noget problem, vurderer analytiker.

Der er endnu et enkelt bump på vejen, inden Telenor endeligt kan kalde sig for ejer af Tele2.

I henhold til konkurrenceloven skal købet nemlig først godkendes af Konkurrencestyrelsen, der skal sikre sig, en fusion ikke vil 'hæmme konkurrencen betydeligt'.

"Normalt kontakter parterne os, og så tager vi nogle drøftelser om, hvad det her går ud på, og hvilke oplysninger vi skal have, for at kunne vurdere sagen," forklarer specialkonsulent i Konkurrencestyrelsen Michael Fibiger.

Afgørelse inden for 30 dage
Konkurrencestyrelsen udtaler sig af princip ikke om verserende sager, men Michael Fibiger fortæller, at Tele2 og Telenor i dag har oplyst styrelsen om deres planer.

De planer skal nu vurderes.

I henhold til konkurrenceloven skal Konkurrencestyrelsen i almindelige tilfælde vende tommelfingeren op eller ned for fusionsplanerne inden for 30 dage efter, at styrelsen har modtaget de relevante oplysninger.

Endnu har Konkurrencestyrelsen ikke modtaget de oplysninger, og en afgørelse kan derfor tidligst falde i slutningen af juni, hvor Konkurrencerådet mødes den 27.

Næppe problemer med opkøb
På trods af telefusionen først skal have grønt lys fra Konkurrencestyrelsen forventer Torben Rune, teleanalytiker og direktør i Netplan, ikke, at Telenors køb vil møde nogen modstand.

For selv om der nu bliver en operatør mindre, mener han ikke, at Tele2s lavpris-koncept vil forsvinde fra markedet.

Dels fordi der allerede er mange andre lavprisselskaber på markedet og dels fordi, Sonofon allerede følger samme princip andetsteds i firmaet.

"Tele2 er et lavprisselskab men Sonofon er jo i mange henseender fulgt godt med ned i pris, og de købte blandt andet CBB Mobil, der prismæssigt har ligget og konkurreret med Tele2," siger han.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.