E-handlen runder en billion kroner i USA

For første gange i den amerikanske e-handels historie har tøj omsat for flere penge end computerudstyr. Omsætningen i de amerikanske netbutikker steg med i alt 25 procent, hvilket dog kun er omtrent halvdelen af den danske fremgang.

Sko og tøj har i 2006 for første gange været et større salgshit på nettet end computere og it-udstyr.

Det skriver Reuters.

Fremgangen på netop disse varer indikerer en kæmpe fremgang for online-handlen, hvor omsætningen i USA steg med 25 procent sidste år. Det svarer til omkring 1,25 billioner kroner eller 1250 milliarder kroner.

Det er fem procent mere, end den nationale handelsorganisations havde forventet.

"Den digitale salgskanal fortsætter med at bevæge sig fremad med fuld damp, mens den overtager en stadig større del af det total salg," står der i en rapport fra Forrester Research.

Bredbånd og brugervenlighed

Udbredelsen af bredbånd anses som en af hovedårsagerne til online-succesen hos de amerikanske netbutikker.

Men øget fokus på brugervenligheden via brugen af billeder af tøj og sko øgede omsætningen med 61 procent på tekstilvarer i 2006, hvilket sendte denne kategori op som nummer et med en omsætning på i alt 104 milliarder kroner.

Til sammenligning omsatte computerudstyr for 98 milliarder kroner i staterne.

Danmark rykker også på nettet

Online-salget i Danmark kan selvfølgelig ikke måle sig med den amerikanske volume, men den relative fremgang ligger over den amerikanske.

"Det billede, som tegner på det amerikanske onlinemarked, ser vi også herhjemme i mindre målestok. I første kvartal af 2007 havde vi en omsætningsfremgang på 43 procent," siger bestyrelsesformand Claus Hjorting fra Foreningen for Distance og Internethandel (FDIH)

I alt omsatte danske netbutikker for 3,8 milliarder kroner i det første kvartal.

Selvom vi herhjemme også oplever kraftige fremgange med rekorder år efter år på internetsalget, så påpeger Claus Hjorting, at det kunne være bedre.

"På tøj-området halter vi stadig bagefter eksempelvis USA's vækstrate. Det kan gøres bedre ved enten, at små udbydere præsenterer sine tekstilprodukter på en ordentligt måde, eller hvis nogle af de virkelige store spillere på markedet går online, og udfolder alle sine produkter online," fortæller han.

I Danmark er de største salgssucceser mobiltelefoni, flyrejser og hotelbookinger. Salg af it-udstyr stadig er godt med, selvom det langtfra er så altdominerende, som kategorien var for få år siden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere