E-handlen runder en billion kroner i USA

For første gange i den amerikanske e-handels historie har tøj omsat for flere penge end computerudstyr. Omsætningen i de amerikanske netbutikker steg med i alt 25 procent, hvilket dog kun er omtrent halvdelen af den danske fremgang.

Sko og tøj har i 2006 for første gange været et større salgshit på nettet end computere og it-udstyr.

Det skriver Reuters.

Fremgangen på netop disse varer indikerer en kæmpe fremgang for online-handlen, hvor omsætningen i USA steg med 25 procent sidste år. Det svarer til omkring 1,25 billioner kroner eller 1250 milliarder kroner.

Det er fem procent mere, end den nationale handelsorganisations havde forventet.

"Den digitale salgskanal fortsætter med at bevæge sig fremad med fuld damp, mens den overtager en stadig større del af det total salg," står der i en rapport fra Forrester Research.

Bredbånd og brugervenlighed
Udbredelsen af bredbånd anses som en af hovedårsagerne til online-succesen hos de amerikanske netbutikker.

Men øget fokus på brugervenligheden via brugen af billeder af tøj og sko øgede omsætningen med 61 procent på tekstilvarer i 2006, hvilket sendte denne kategori op som nummer et med en omsætning på i alt 104 milliarder kroner.

Til sammenligning omsatte computerudstyr for 98 milliarder kroner i staterne.

Danmark rykker også på nettet
Online-salget i Danmark kan selvfølgelig ikke måle sig med den amerikanske volume, men den relative fremgang ligger over den amerikanske.

"Det billede, som tegner på det amerikanske onlinemarked, ser vi også herhjemme i mindre målestok. I første kvartal af 2007 havde vi en omsætningsfremgang på 43 procent," siger bestyrelsesformand Claus Hjorting fra Foreningen for Distance og Internethandel (FDIH)

I alt omsatte danske netbutikker for 3,8 milliarder kroner i det første kvartal.

Selvom vi herhjemme også oplever kraftige fremgange med rekorder år efter år på internetsalget, så påpeger Claus Hjorting, at det kunne være bedre.

"På tøj-området halter vi stadig bagefter eksempelvis USA's vækstrate. Det kan gøres bedre ved enten, at små udbydere præsenterer sine tekstilprodukter på en ordentligt måde, eller hvis nogle af de virkelige store spillere på markedet går online, og udfolder alle sine produkter online," fortæller han.

I Danmark er de største salgssucceser mobiltelefoni, flyrejser og hotelbookinger. Salg af it-udstyr stadig er godt med, selvom det langtfra er så altdominerende, som kategorien var for få år siden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.