Actebis øger omsætningen med en milliard

It-distributøren Actebis lagde sidste år en milliard på omsætningen og fordoblede overskuddet. "Der ligger ingen trylleformular bag væksten - bare masser af hårdt arbejde," siger Actebis-direktør Torben Qvist.

Scribona er lukket, SMG er presset, og markedet for it-distribution syder af hård konkurrence.

Ikke desto mindre fortsætter it-distributøren Actebis med at vokse. Sidste år lagde selskabet en milliard på omsætningen og øgede overskuddet med 235 procent.

"Opskriften er ingen hemmelighed. I al væsentlighed er det bare hårdt arbejde," siger Actebis-direktør Torben Qvist, der på nordisk plan ser de største muligheder I Sverige.

"I Sverige mener jeg, at der er plads til at tidoble vores omsætning," siger Torben Qvist.

Business as usual

Qvist fortæller, at Actebis fortsætter ud af den samme succesrige tangent som hidtil, hvilket vil sige rigelige mængder godt gammeldags distributionsarbejde.

Sidste år satte HP brand i distributørleddet med et udskilningsløb, der skulle reducere antallet af HP-distributører herhjemme.

"Under HP-krigen kørte vi også forretningen, som vi plejer. Vi styrkede området og støttede forhandlerne," siger Actebis-direktøren, der endte som en af de store vindere af "HP-krigen," som udskilningsløbet blev kendt under.

Ud af en omsætning på 3,7 milliarder kroner stammer de 3,2 milliarder fra det danske marked, mens resten er hentet på omsætning i det øvrige Norden.

Vi er stadig for mange

Der har længe været talt om, at der er for mange it-distributører i Danmark, og på trods af den seneste udvikling er det stadig tilfældet, hvis du spørger Torben Qvist.

"Nu er Scribona lukket i Danmark, og en anden af de danske distributører er i store vanskeligheder, så det i sig selv er et godt skridt. Jeg ser gerne en yderligere konsolidering og bidrager gerne til, at det sker ved at skærpe konkurrencen endnu mere," siger Torben Qvist.

Med "en anden" henviser Torben Qvist til SMG, der stod til at overtage Scribonas danske forretning, men endte med at måtte lade den handel gå sin næse forbi.

Fra tre til SAP

En milepæl for Actebis var sidste års store forberedelser op til skiftet til SAP som virksomhedssystem i år. Før SAP benyttede Actebis sig af tre forskellige it-systemer.

"Det har været en betydelig ekstra opgave at få SAP-systemet kørt ind. Udgifter og tid til uddannelse, konvertering og flytning af store datamængder har været et kæmpearbejde," siger Torben Qvist.

På trods af arbejde med og udgifter til SAP-systemet forventer Torben Qvist også at tjene mange penge i år.

"Jeg forventer også at nå et tocifret millionoverskud i år, men måske mindre end tidligere år. Årsagen til det er blandt andet, at vi tager hele omkostningen til SAP-implementeringen i regnskabet med det samme," siger han.

Mange penge i ryggen

Gælden i Actebis er også øget betragteligt, men "det koster mange penge at vokse," og med den tyske postordregruppe Otto Versand i ryggen som ejer, forventer Torben Qvist ingen problemer med at få finansieret væksten i Actebis.

Siden årtusindskiftet er omsætningen i Actebis Computer Nordic vokset fra 756 millioner til 3,7 milliarder kroner sidste år.

Selskabet har hovedkvarter i Danmark og salgskontorer Norge og Sverige og beskæftiger i alt godt 200 mand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere