Artikel top billede

"Denne kommentar er ment som et dementi overfor alle, der tror jeg støtter en dobbeltstandard i Danmark eller noget andet land," skriver Phipps nu på sin blog.

Simon Phipps trækker i land: Kun ODF i Danmark

For blot få uger siden udtalte Simon Phipps, at fremtidens løsning for Danmark var to åbne standarder. På sin blog fastslår han nu, at to dokumentstandarder slet ikke er vejen frem.

Besked til Danmark: To formatstandarder er skidt.

Sådan lyder overskriften på Simon Phipps' blog.

Blog-indlæget kommer efter den blæst, der er opstået omkring Phipps' holdning i debatten om åbne standarder.

I et interview med Computerworld den 11. maj gav han nemlig udtryk for, at Danmark kunne se frem til både ODF og Open XML som åbne standarder.

Den forklaring lægger han nu på is.

"Denne kommentar er ment som et dementi over for alle, der tror jeg støtter en dobbeltstandard i Danmark eller noget andet land," skriver Phipps på bloggen.

Det er et spin

Simon Phipps er en af ODF-formatets førsteelskere og chef for Suns open source-enhed.

Trods sin kærlighed til formatet sagde han for en uge siden i et interview til Computerworld, at det til en start er nødvendigt med to åbne standarder i Danmark.

"Danmark er gennemsyret af Microsoft, og derfor bliver man nødt til at vælge en pragmatisk løsning, og det er to standarder," forklarede Phipps til Computerworlds teknologiredaktør Kurt Westh Nielsen på JavaOne-konferencen.

Denne fortolkning dementerer Simon Phipps nu på sin blog.

Han mener, at ordene er blevet fordrejet således, at han fremstår som tilhænger af en dobbeltstandard-politik i Danmark. Det er ikke tilfældet, skriver han på bloggen.

Phipps giver udtryk for, at det spin, der er gået i gang efter interviewet, prøver at legitimere, at det er helt i orden med en dansk dobbeltstandard, hvor ODF og OOXML står side ved side.

"Det er helt klart Microsofts strategi at udbrede denne idé, men det er langtfra den ideelle løsning. En enkelt standard til dokumentfiler er helt klart at foretrække."

"På grund af sin kompleksitet og måden hvorpå formatet favoriserer Microsofts eksisterende produkter, er OOXML et meget dårligt valg som en national standard," skriver Phipps.

Klar opfordring

Hans opfordring til de danske politikere, der snart skal tage en beslutning om åbne standarder, er nu helt klar.

"Den bedste fremtid for computerbaserede dokumenter er ODF. Jeg anbefaler Danmark, at følge trenden og vælge ODF som standard," skriver Phipps.

De danske politikere har endnu ikke taget stilling til spørgsmålet, og de har i øjeblikket sat beslutningen på stand by.

Spørgsmålet skal endnu en gang drøftes ved en lukket høring i Folketinget i slutningen af denne måned.




IT-JOB

Københavns Erhvervsakademi

Underviser til IT-teknologuddannelsen

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Drømmer du om en karriere som IT-sikkerhedsrådgiver?

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere