København lægger integrationen på nettet

Københavns Kommune vil fremover styre sin integrationspolitik efter et såkaldt Integrationsbarometer, som omfatter en internet-løsning, hvorfra alle borger kan følge med i forvaltningens arbejde og resultater.

Fredag præsenterer beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Jacob Hougaard (S) en helt ny metode til at fremvise resultaterne af kommunens integrationsarbejde på.

Integrationsbarometret er en webside, hvor enhver borger kan gå ind og se, hvordan det går med integrationsarbejdet i Københavns Kommune.

Dermed bliver København den første kommune, som vil styre forvaltningernes indsats ud fra offentlige tilgængelige visioner og målsætninger og med fuld offentlighed på nettet om resultaterne.

Synlighed for borgeren

Løsningen er bygget på Microsoft Office SharePoint og binder intranet og internet sammen på en måde, der gør det muligt, at sende data direkte fra klienten til web-serveren.

Derved kan de ansatte i forvaltningen lægge materialet direkte på nettet.

"Fordelen ved denne løsning er, at vi uden svinkeærinder kan lægge informationen direkte på nettet," fortæller Peter Hove, der er it-chef i beskæftigelses- og integrationsforvaltningen.

"I fremtiden vil vi også koble tredjeparts applikationer som eksempelvis vore BI-system, Target, til løsningen for derved at give endnu større gennemsigtighed i forvaltningens arbejde," fortæller Peter Hove.

Politikerne viser mod

Den nye løsning skal ses som et moderne styringsredskab, der skal give en mere effektiv og gennemsigtig forvaltning.

"Vi politikere vil nu vise mod til åbent at blive målt på klare målsætninger"siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Jakob Hougaard om løsningen.

Vores medarbejdere skal ikke kontrolleres og detailstyres. Men de skal holdes op på de resultater, som deres arbejde giver ude i virkeligheden."

Integrationsbarometeret går i luften fredag 8. juni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere