Niels Molzen, Danisco

En gigantisk SAP-udrulning og værktøjer til global vidensdeling har stået øverst på Daniscos it-direktørs dagsorden de seneste år.

Da 56-årige Niels Molzen kom til Danisco, var det samtidig med at koncernen besluttede sig fra at gå fra at være et konglomerat af mange forskelligartede selskaber til at være én virksomhed, der fokuserer på ingredienser til fødevarer.

Forudsætningen for transformationen til én global koncern med ét strategisk fokusområde har været it-understøttelse, hvilket er sket med en udrulning af SAP i alle selskaber over hele verden.

SAP-udrulningen tog sin spæde begyndelse for fire år siden, og den forventes færdigt om et år.

Men allerede i dag er systemet så udbygget, at Danisco modsat tidligere agerer som en organisme, hvor ordrer registreres et sted i verden, varerne produceres et andet og leveringen sker et helt tredje sted.

En anden stor udfordring i arbejdet med at gøre Danisco til én organisme drejer sig om at skabe et grundlag for en global videndeling i udviklingsafdelingerne, der ligger spredt over hele verden.

Det er vigtigt, at al viden bliver dokumenteret og lagret, ligesom it-afdelingen bruger meget energi på at udvikle virtuelle projektrum.

Før Niels Molzen kom til Danisco for fem år siden, havde han en aktiv karriere i it-branchen.

Fra 1992-1997 var han nordisk chef for SAP, han startede Siebel op i Norden, var med til opbygningen af Peoplesoft – og kom oprindeligt fra rollen som programmør.

Portrætter af de øvrige nominerede:

Henrik Bang, Undervisningsministeriet.

Michael Moesgaard, DONG Energy.

Kenneth Egelund Schmidt, Danfoss.

Klaus O. Skjødt, Jyske Bank.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.