Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dansk distributør scorer kassen på Scribona-lukning

It-distributøren Scribonas lukning har givet plads til markant vækst hos konkurrenterne. "Der er plads til at vokse," lyder det fra direktør Ole Eklund, Magirus.

Egen lykke er godt, men andres ulykke er heller ikke at foragte. Det ordsprog gælder også i distributørverdenen, hvor det, at Scribona lukkede sit danske datterselskab, har gavnet bundlinjen hos konkurrenterne.

"At Scribona blev presset ud, har givet både os og Four Leaf plads til at vokse," siger Ole Eklund, administrerende direktør for it-distributøren Magirus i såvel Danmark som resten af Norden.

HP-krig kostede

Magirus led i Danmark sidste år under den såkaldte HP-krig, hvor Hewlett-Packard spillede distributørerne ud mod hinanden med det formål at reducere antallet.

Den manøvre kostede dyrt for Magirus, der nok beholdt HP-agenturet, men endte med et resultat før skat på minus godt otte millioner kroner i 2005/06.

"I halen på HP-krigen er kagen generelt blevet større, og det er til dels lykkedes os at bevæge os ind på Four Leafs magtbase og sælge storage. Det er en væsentlig del af forklaringen på vores fremgang," forklarer Ole Eklund.

Derudover henviser Eklund til, at Magirus har lavet en 10-15-20, hvilket betyder, at distributøren har øget omsætningen med 10 procent, reduceret omkostningerne med 15 procent og sendt indtjeningen i vejret med 20 procent.

En lukrativ manøvre

Manøvren betyder, at Magirus har vendt sidste års millionunderskud til et plus på 428.000 kroner.

"Konkurrencemæssigt er der ingen tvivl om, at Four Leaf er vores største konkurrent. Jeg vil tro, at vi henter 80 procent af vores omsætning i konkurrence med Four Leaf," siger Ole Eklund.

Virtualiserings-kage

Eklunds kommentar om, at kagen er blevet større har også at gøre med, at Magirus i første kvartal i år har fået agenturet på virtualiseringssoftware fra WMware.

"Jeg forventer, at vores omsætning vokser med mindst 100 millioner kroner i år, og jeg vil tro, at der vil stå WMware på halvdelen af den vækst," siger Ole Eklund, også er formand i distributørernes brancheudvalg og med i IT Branchens hovedbestyrelse.

Mangel på arbejdskraft er et af de problemer, som Magirus kæmper med, og som kan gøre det vanskeligt at fastholde en fornuftig vækst.




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere