Artikel top billede

Mobilproducent er verdens mest miljøvenlige

Lenovo kan ikke længere kalde sig den mest miljøvenlige virksomhed i it- og elektronikbranchen. Nu er det mobil-selskaberne, der rykker.

Efter en kort deroute er finske Nokia endnu en gang verdens mest miljøvenlige it-producent, mens Sony og LG Electronics hører til i skammekrogen.

Dermed fortrænger Nokia den kinesiske it-virksomhed Lenovo fra førstepladsen, som miljøduks.

Det vurderer miljøorganisationen Greenpeace, der for fjerde gang har udsendt kvartalsopgørelsen Guide to Greener Electronics, der ranglister it- og elektronikbranchens miljøhensyn.

"Nokia har forfinet selskabets tilbagetagningsprogram og har effektiviseret oplysninger omkring hvordan forbrugere kan aflevere gamle produkter," siger miljøbiolog hos Greenpeace, Henrik Pedersen.

"Det er en væsentlig ting, for en ting er at skrive det på en hjemmeside, mens en anden ting er offensivt at reklamere med, hvor forbrugerne kan aflevere produkter," siger han.

Virksomhederne er blandt andet vurderet efter deres evne til at håndtere brugen af skadelige kemikalier samt efter i hvor stort omfang de tager udtjente apparater retur og genbruger dem.

Apple belønnet

Det sidste halve år har Apple ligget sidst på listen, men efter Apple-direktør Steve Jobs i maj offentligt fortalte om en ny, grønnere politik, har Apple rykket sig på barometeret.

Virksomheden har skiftet den skuffende sidsteplads ud med en 10. plads.

Blandt andet erklærede Steve Jobs, at hans virksomhed fremover skulle være bedre til at fortæller åbent om dens miljøtiltag.

Blandt andet har virksomheden igennem længere tid bestrabt sig på at reducere bly og andre miljøfarlige materialer i iPod og Macintosh-computerne.

Straffet for dobbeltmoral

Sony og LG Electronics indtager de sidste to pladser på Greenpeaces miljøbaromenter, efter de begge har modtaget strafpoint for, hvad miljøorganisationen mener er dobbeltmoral.

For mens begge virksomheder i dele af verden påtager sig ansvaret for at bortskaffe gammelt elektronik, så støtter de i USA et forslag, der lægger ansvaret hos den enkelte forbruger.

"De har ikke taget det seriøst, at de har fået strafpoint. Men det vil være nemt for dem at hæve deres vurdering, for de skal bare ændre deres politik i USA," siger Henrik Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere