Er iPhonen smart legetøj eller seriøst værktøj?

ComputerViews: Er Apples iPhone en smartphone eller forbrugerelektronik? Seriøst forretningsværktøj eller et stykke high-tech legetøj? Hvad er det egentligt for et apparat?

Computerworld News Service : Tilbage i januar, da iPhone blev præsenteret for offentligheden, mente mobil-analytikerne at iPhonen ikke var en rigtig smartphone.

Det var snarere en supersmart iPod med mobil-funktioner.

Andre analytikere mente at iPhone ville presse de andre aktører på markedet for håndholdte enheder – især de aktører der fokuserer på high-end markedet.

Omvendt har Gartner for nylig givet det råd at virksomheder skal holde iPhonen væk fra virksomhedernes netværk.

IDC analytiker RAndy Giustu bakkede Gartners synspunkt op.

"IPhone er slet ikke positioneret til it-verdenen. Den er en personlig enhed," sagde han i sidste uge.

I sidste uge meldte Apple sig også på banen i debatten om virksomhedens eget produkt.

Virksomheden udsendte et dataark, der sammenligner iPhone med fire andre mobiler produceret af Nokia, Samsung, Blackberry og Palm.

Sammenligner med smartphone

Apples sammenligning betyder ikke nødvendigvis at iPhonen skal overtage pladsen for en af de fire modeller.

"Jeg tror ikke, at Apple retter skytset mod en bestemt producent eller operatør, når de udgiver flere oplysninger om specifikationerne i iPhone," siger Bonny Joy, der er analytiker i Strategy Analytics. Men den giver et lille indblik i, hvilket billede af iPhone Apple ønsker at give.

De fire mobiler Apple sammenligner iPhone med er Nokia N95, Samsung Blackjack, BlackBerry Curve 8300 og Palm Treo.

Bare navnene på mobilerne viser, at Apple placerer iPhone midt i smartphone-land.

Business-brugere

Alle de fire enheder henvender sig til business-brugere eller forbrugere, der er på udkig efter en multifunktions-enhed, der giver dem mulighed for at være i forbindelse med kontoret via e-mail, web og stemme-service-ydelser.

Det er ikke overraskende, at Apples sammenligning placerer iPhone på en førsteplads. Den er den tyndeste telefon blandt de oplistede.

Den slår Blackjack med en tiendedel millimeter. Den har også den bredeste skærm. Det hjælper Apple, at dataarket blev udgivet efter virksomheden opgraderede batteriet i iPhone.

Apple har også annonceret, at overfladen på skærmen er lavet i glas i stedet for plastik, som der er på de fire andre smartphones.

Den forbedrede batteri-levetid er særlig vigtig, mener Bonny Joy.

"I vores studier har vi fundet ud af, at levetiden for batterierne i mobilen betyder rigtig meget for forbrugerne. Det er særligt vigtigt for multimedie-mobiler," siger han.

"Ved at at iPhone har længere batterilevetid, så retter Apple sig mod eksisterende iPod-kunder, især de kunder som er bekymrede over, om de ekstra funktioner vil trække for meget på batteriet," siger han.

Bonny Joy noterer sig Apples egen sammenligning ikke kun er til Apples fordel. I nogle abonnementer er Samsungs Blackjack billigere at anskaffe.

ComputerViews er en særlig analyseform, som Computerworld anvender. Læs mere om ideen bag ComputerViews her

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere