Artikel top billede

Ny DK-Cert-chef: Mindre fokus på internet-trusler

DK-Cert har fået en ny leder, som vil gøre DK-Cert til en bredere organisation, der ikke kun er kendt for at snakke om internettrusler. Læs her, hvem han er, og hvad han ser som de tre største it-sikkerhedstrusler.

Siden årtusindskiftet har den tidligere politileder Preben Andersen været Danmarks Mr. It-sikkerhed, når han som leder af DK-Cert har fortalt om de nyeste hackerangreb og virustrusler.

Nu har Shehzad Ahmad overtaget titlen og ansvaret for at styre DK-Cert, der rådgiver om it-sikkerhed og hjælper med at analysere og forebygge it-trusler.

DK-Cert er en del af det statslige it-center Uni-C.

Fra vira til sikkerhedspolitikker

Shehzad Ahmad vil dreje DK-Cert i en ny retning, hvor nyhedsbreve, foredrag og kommentarer til pressen skal handle om mange flere emner end i dag, hvor DK-Cert hovedsageligt er kendt for holdninger til internettrusler.

Han mener, at DK-Cert skal snakke mere om sikkerhedspolitikker, kryptering, persondatalovgivning og USB-enheder.

"Cert i Danmark har ikke gjort noget forkert, men vi skal ændre kundernes opfattelse af Cert," siger Shehzad Ahmad.

Han mener, at det mest er en branding-opgave. DK-Cert kan allerede i dag rådgive om meget andet end trojanske heste, vira og ddos-angreb.

"Jeg har aldrig været i en organisation med så mange dygtige medarbejdere," siger Shehzad Ahmad stolt.

Store ambitioner for DK-Cert

Hvis DK-Cert ansætter nye medarbejdere skal det i stedet være for at blive større.

"Jeg har store ambitioner for Cert. Potentialet er der," siger han, men understreger, at kun tiden kan vise, om der er efterspørgsel nok efter DK-Certs kompetencer.

Selv har Shehzad Ahmad 10års erfaring fra krypteringsverdenen. Han var medejer af distributøren Mtrust, der handlede med sikkerhedsprodukter.

Selskabet blev opkøbt af Tempest, hvor Shehzad Ahmad har været ansvarlig for krypteringsprodukterne de seneste par år.

Hans forgænger, Preben Andersen, fortsætter i DK-Cert som leder af e-læringsindsatsen. Han er stoppet på posten, fordi han gerne vil arbejde i Jylland, hvor han også bor.

Pas på USB-enhederne

De tre størst sikkerhedstrusler i 2007 er ifølge Shehzad Ahmad:

- Webapplikationer, der kan køre scripts i baggrunden. Det kan betyde en stigning i trojanske heste og lignende.

- USB-enheder, der kan indeholde virus og trojanske heste rundt eller blive brugt til at flytte forretningskritisk data ud af bygningen. Nogle kriminelle vil måske fordele USB-enheder med trojanske heste på virksomhedens parkeringsplads. En britisk undersøgelse viser, at medarbejdere kan finde på, at samle USB-enhederne op og bruge dem på virksomhedens computere.

- Outsourcing, hvor data bliver placeret på servere uden for bygningen. Her er det vigtigt at sørge for sikkerhedspolitikken er i orden. Eventuelt kan det handle om at data er krypteret på serverne, så ikke for mange har adgang til dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere