Artikel top billede

Ny DK-Cert-chef: Mindre fokus på internet-trusler

DK-Cert har fået en ny leder, som vil gøre DK-Cert til en bredere organisation, der ikke kun er kendt for at snakke om internettrusler. Læs her, hvem han er, og hvad han ser som de tre største it-sikkerhedstrusler.

Siden årtusindskiftet har den tidligere politileder Preben Andersen været Danmarks Mr. It-sikkerhed, når han som leder af DK-Cert har fortalt om de nyeste hackerangreb og virustrusler.

Nu har Shehzad Ahmad overtaget titlen og ansvaret for at styre DK-Cert, der rådgiver om it-sikkerhed og hjælper med at analysere og forebygge it-trusler.

DK-Cert er en del af det statslige it-center Uni-C.

Fra vira til sikkerhedspolitikker

Shehzad Ahmad vil dreje DK-Cert i en ny retning, hvor nyhedsbreve, foredrag og kommentarer til pressen skal handle om mange flere emner end i dag, hvor DK-Cert hovedsageligt er kendt for holdninger til internettrusler.

Han mener, at DK-Cert skal snakke mere om sikkerhedspolitikker, kryptering, persondatalovgivning og USB-enheder.

"Cert i Danmark har ikke gjort noget forkert, men vi skal ændre kundernes opfattelse af Cert," siger Shehzad Ahmad.

Han mener, at det mest er en branding-opgave. DK-Cert kan allerede i dag rådgive om meget andet end trojanske heste, vira og ddos-angreb.

"Jeg har aldrig været i en organisation med så mange dygtige medarbejdere," siger Shehzad Ahmad stolt.

Store ambitioner for DK-Cert

Hvis DK-Cert ansætter nye medarbejdere skal det i stedet være for at blive større.

"Jeg har store ambitioner for Cert. Potentialet er der," siger han, men understreger, at kun tiden kan vise, om der er efterspørgsel nok efter DK-Certs kompetencer.

Selv har Shehzad Ahmad 10års erfaring fra krypteringsverdenen. Han var medejer af distributøren Mtrust, der handlede med sikkerhedsprodukter.

Selskabet blev opkøbt af Tempest, hvor Shehzad Ahmad har været ansvarlig for krypteringsprodukterne de seneste par år.

Hans forgænger, Preben Andersen, fortsætter i DK-Cert som leder af e-læringsindsatsen. Han er stoppet på posten, fordi han gerne vil arbejde i Jylland, hvor han også bor.

Pas på USB-enhederne

De tre størst sikkerhedstrusler i 2007 er ifølge Shehzad Ahmad:

- Webapplikationer, der kan køre scripts i baggrunden. Det kan betyde en stigning i trojanske heste og lignende.

- USB-enheder, der kan indeholde virus og trojanske heste rundt eller blive brugt til at flytte forretningskritisk data ud af bygningen. Nogle kriminelle vil måske fordele USB-enheder med trojanske heste på virksomhedens parkeringsplads. En britisk undersøgelse viser, at medarbejdere kan finde på, at samle USB-enhederne op og bruge dem på virksomhedens computere.

- Outsourcing, hvor data bliver placeret på servere uden for bygningen. Her er det vigtigt at sørge for sikkerhedspolitikken er i orden. Eventuelt kan det handle om at data er krypteret på serverne, så ikke for mange har adgang til dem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere