Sandt eller falsk?

5. myte: Du er fuldt beskyttet, når du køber noget på eBay.

Tilbage til artiklen: 14 myter om moderne teknologi.

Computerworld News Service: Løgn-o-meter: 3,5 ud af 5

Verdens største online auktion, eBay og dets betalingssystem, PayPal tilbyder et bredt udvalg af redskaber, der skal sikre auktionshusets kunder mod bedragere, snydepelse og folk, der er så dumme, at det burde være kriminelt.

Men beskyttelsen er ikke 100 procent.

"Når kunderne bruger PayPal som betalingssystem på eBay.com, får de automatisk en dækning på 1.100 kroner på transaktionen,” siger talskvinde for eBay, Catherine England.

"Hvis køberen bruger PayPal til at købe en ting fra en eBay-sælger, der er godkendt af PayPal, så har transaktionen automatisk en dækning på 11.000 kroner,” fortsætter hun.

Desværre er der ingen beskyttelse, hvis du betaler på andre måder, for eksempel via check eller som en kontooverførsel.

Beskyttelsen gælder desuden ikke for ikke-fysiske objekter som software eller elektroniske dokumenter.

Hvis du bliver narret af en vildledende eller forvirrende genstandsbeskrivelse, er det bare ærgerligt.

For eksempel var reklamemanden Greg P. ret uheldig, da han troede, han havde fundet et godt tilbud på en Microsoft Xbox til 1.600 kroner.

Hvis han havde modtaget en Xbox, som bare var i stykker, ville Greg P. have være dækket.

Men det han rent faktisk købte, viste sig at være et Word-dokument med en liste over steder, han kan købe Xboxer på tilbud.

Fordi at den ting han købte var (a) elektronisk og ikke fysisk og (b) beskrevet korrekt i teksten - selvom annoncen viste et billede af en Xbox, dækkede PayPals køberbeskyttelse ikke.

Tilbage til artiklen: 14 myter om moderne teknologi.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere