Artikel top billede

"Spørgsmålet om samfundets robusthed overfor angreb mod den nationale it-sikkerhed har væsentlig prioritet," siger chef Jakob Scharf fra PET.

PET-chef: Danmark rustet til cyberkrig

Danskerne skal ikke frygte et cyberangreb fra Rusland, som Estland angiveligt var udsat for. Vi er rustet, lyder det fra PET.

Chefen for Politiets Efterretningstjeneste Jakob Scharf beroliger nu de danskere, der frygter et cyberangreb mod Danmark fra en fremmed magt.

Angiveligt har Estland netop været udsat for sådan et angreb.

I hvert fald beskylder Estland deres store nabo Rusland for at stå bag massive hacker-angreb på landets offentlige hjemmesider.

”Politiets Efterretningstjeneste har i lyset af det aktuelle trusselsbillede og samfundets stigende afhængighed af elektroniske kommunikations- og informationssystemer styrket indsatsen, når det gælder it-sikkerhed" siger Jakob Scharf.

Han forklarer, at PET indgår i et tæt samarbejde vedrørende it-sikkerhed med blandt andet en række udenlandske efterretningstjenester samt nationale myndigheder og organisationer.

"Spørgsmålet om samfundets robusthed overfor angreb mod den nationale it-sikkerhed har væsentlig prioritet i dette samarbejde,” siger Jakob Scharf.

Nato står klar i kulissen

Sagen fra Estland havner på bordet hos Nato.

Her har man netop holdt et møde, hvor der fra flere sider blev udtrykt bekymring over omfanget og karakteren af angrebene mod Estland.

Angrebene var vedvarende, koordineret og fokuseret på den estiske offentlige informationsinfrastruktur.

De havde betydning både for den nationale sikkerhed og for økonomien.

Derfor var der på NATO-mødet generelt enighed om, at kritiske informationssystemer skal beskyttes bedre.

En for alle - alle for en?

NATO vil derfor kigge på, om alliancen er godt nok rustet.

Et andet element man vil tage op er den fundamentale debat, om det er et angreb mod alle NATO-lande, hvis et NATO-land bliver angrebet på denne måde.

Altså om Artikel 5 træder i kraft? Artikel 5 er den regel, som populært kaldes Musketéreden - en for alle, alle for en.

Det uformelle Forsvarsministermøde i oktober bliver det næste pejlemærke af, hvor NATO bevæger sig hen inden for dette område.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Saab Danmark A/S

System Engineer

OptikIT A/S

Junior C#-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere