Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

10. plads. Virk.dk

Virksomheder mente ikke, at virk.dk har gjort det nemmere at indberette til det offentlige, selv om det var hele ideen med portalen. Det blev diskuteret, om siden havde nok besøgende til, at den skulle have offentlige midler.

Tilbage til artiklen: Her er Danmarks største it-skandale.

Med kun en procent af stemmerne, mente danskerne ikke at virk.dk har det i sig, der skal til for at danse med de rigtig store it-skandaler.

Kritikken af Virk var dog, at den var alt for bred og ufokuseret. Portalen ligner en rodebutik og sender ikke det rigtige signal om at være en samlet indgang til den offentlige sektor – det må gå galt.

Så slemt vurderede CBS-professor Mogens Kühn Pedersen virk.dk i begyndelsen af 2006.

I efteråret 2005 dukkede en højst besynderlig nyhed op i alle de danske it-medier: Danske virksomheder efterlyste en fælles offentlig portal med adgang til indberetninger til myndighederne.

72 procent af virksomhederne mente endda, at de ville bruge sådan en portal, hvis den fandtes.

Den selv samme undersøgelse, som Megafon havde udført for Hewlett-Packard, viste samtidig, at den eksisterende portal, Virk.dk, stort set var ukendt for de fleste af virksomhederne.

Bøvl med økonomien

Kun to ud af de adspurgte 415 virksomheder – det vil sige under en procent – kunne af egen kraft nævne Virk.dk som en offentlige digital ydelse, som virksomheden benytter.

Senere i portalens liv var det galt med økonomien.

Staten måtte skyde 24 millioner kroner i portalen for at redde den.

Uden indskuddet må den private partner Krak trække sig, fordi firmaet ikke tjener nok på erhvervsportalen

Økonomi og Erhvervsminister Bendt Bendtsen forklarede at staten ville tabe fra 45 til 60 millioner kroner, hvis Virk.dk lukker.

Tilbage til artiklen: Her er Danmarks største it-skandale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere