Artikel top billede

Google forveksler sin egen blog med spam

Læsere af Googles Custom Search Blog fik sig lidt af en overraskelse, da webstedet midlertidigt blev fjernet fra blogospheren og kapret af en person uden tilknytning til virksomheden.

Computerworld News Service Google tog tirsdag fejl af sin egen blog og identificerede den som en spamsite og overlod den til en anden person.

Ændringen blev opdaget af Google Blogoscoped, hvor man lagde mærke til, at indlæggene på Custom Search Blog var blevet slettet og erstattet af en underlig kommentar fra en person, der kaldte sig Srikanth.

"Google Custom Search er det fantastiske produkt fra Google, som mange webmasters har drømt om," skrev Srikanth.

"Derudover er Google Custom Search indbygget med Ad-sense, hvilket betyder, at de kan tjene penge samtidig med, at de fastholder brugerne på siden i længere tid med Custom Search Engine. Held og lykke til alle Custom Search-kunder (??)," fortsatte han.

Usædvanlig formulering

Bloggen tilbyder typisk tip og gode råd til brugere af Googles Custom Search Engine-software, som kan bruges til skræddersyede websites, der søger på bestemte websteder.

Srikanths måde at formulere sig på var meget usædvanlig for en officiel Google-blog, hvilket fik Google Blogoscoped til at spekulere på, om siden havde været hacket.

Ifølge Googles talsmand, Sean Carlson, viste svaret sig dog at være lidt mindre dramatisk. Han skriver i en e-mail, at Bloggers spam-sorterer fejlidentificerede Custom Search Blog som spam.

Normalt underretter Google blogejeren, når der er fundet indhold, der er associeret med spam på ejerens hjemmeside for at give vedkommende en chance for at opklare eventuelle misforståelser. Det virkede dog ikke i dette tilfælde.

Google opdagede fejlen hurtigt, og Custom Search Blog virker nu igen.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere