Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

"Hver anden virksomhed kan ikke skaffe ledere eller specialister til it-afdelingen," lyder det fra underdirektør hos Rambøll Management, Ejvind Jørgensen.

It er det store trumfkort til succes for danske firmaer

It i praksis: Mangel på danskere med digitale kompetencer er en hæmsko for den videre digitalisering i Danmark. Det problem skal løses, hvis gevinsterne skal høstes.

Toplederne ser it som det bedste trumfkort i forhold til at udvikle virksomhederne. Men både ledere og brugere mangler de digitale kompetencer, der skal til for at bringe kortet i spil.

Det fremgår af "IT i praksis 2007", hvor Rambøll Management har taget temperaturen på it-danmark.

Rapporten viser, at topledelsen i højere grad end tidligere har et ønske om, at it-afdelingen spiller proaktivt ind med gode idéer til forbedring af forretningen.

Toplederne tror på it

Flest forretningsansvarlige, hele 26 procent, peger nemlig på it som det vigtigste område til at ændre virksomhedernes forretningsprocesser og skabe udvikling og innovation.

Ifølge formand for Dansk IT, Lars Mathiesen, er det overraskende positivt, at det ikke længere kun er it-lederne, der peger på deres egen formåen i forhold til at forbedre forretningen.

Nu melder virksomhedslederne også klart ud om it som det strategisk vigtigste våben.

Derfor – mener Lars Mathiesen – er det et kæmpe paradoks, at virksomhederne og det offentlige tilsyneladende står foran nogle store barrierer i forhold til den fortsatte digitalisering.

Mange må simpelthen udskyde it-projekter på grund af kompetencemangel, viser "IT i praksis 2007".

Virksomheder udskyder it-projekter

"Hver anden virksomhed kan ikke skaffe ledere eller specialister til it-afdelingen. Og en fjerdedel har været nødt til at udskyde it-projekter på grund af mangel på kompetencer," siger Ejvind Jørgensen, underdirektør hos Rambøll Management.

Vanskelighederne med de digitale kompetencer gælder dog ikke kun inden for murene i it-afdelingen.

Dels fordi brugerne har vanskeligheder med at adoptere de nye systemer, dels fordi ledelserne – som de selv erkender i undersøgelsen – er for dårlige til at uddanne brugerne i systemerne.

Dansk IT: Urovækkende
Formanden for Dansk IT betegner kompetenceproblematikken som en alvorlig barriere i forhold til den fremtidige digitalisering af virksomheder og i det offentlige.

"Og det urovækkende bekræftes jo af den rapport fra Teknologisk Inistitut, lavet på foranledning af Videnskabsministeriet, som viste, at 38 procent af borgerne ikke har basale digitale færdigheder," siger Lars Mathiesen.

Netop problematikken med manglen på digitale kompetencer er på dagsordenen, når tænketanken CIO Innovation Forum holder årsmøde om en uge. Læs mere her.

Det er i øvrigt 12. gang, at Rambøll Management i samarbejde med blandt andre Dansk IT udgiver rapporten IT i praksis. Bagved ligger 2.500 timers arbejde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere