Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ballmer tavs som graven om muligt Yahoo-opkøb

Den ellers meget talende Microsoft-boss Steve Ballmer afviser blankt at sige så meget som et pip om Microsofts mulige opkøbsplaner af Yahoo. Ny stor Cisco-aftale er vigtigere.

Computerworld News Service: Microsoft-topboss Steve Ballmer klapper i som en østers, når spørgsmålene begynder at handle om Microsofts mulige planer om at købe Yahoo.

"Hvis vi gør, ville jeg ikke fortælle dig det. Og hvis vi ikke gør, ville jeg heller ikke fortælle dig det," lyder det kontant fra Steve Ballmer.

Det skete til et arrangment, som Steve Baller netop har afholdt sammen med Ciscos direktør, John Chambers.

De to sværvægtere var begge i New York for at diskutere samarbejdet mellem Microsoft og Cisco.

Hinandens områder

Virksomhederne er begyndt at bevæge sig ind på hinandens territorier inden for områder som kommunikation, netværkssikkerhed og produkter til det digitale hjem.

Der har tidligere på året været udbredte spekulationer om, hvorvidt Microsoft og Yahoo taler sammen om en mulig aftale, men de spekulationer blev afdæmpet, da Microsoft annoncerede købet af det digitale medie- og marketingsfirma aQuantive i maj.

Firmaet kostede 33,13 milliarder kroner og er dermed den største handel, som Microsoft er indgået i til dato.

Ikke i nærheden af ny aftale

Selvom intervieweren fiskede løs, afviste Steve Ballmer, at Microsoft skulle være i nærheden af en ny stor aftale.

I stedet vil virksomheden fokusere på en kombination af mindre opkøb og udbygning af infrastruktur, så Microsoft bliver stærkere i konkurrencen mod ærkerivalen Google.

Steve Ballmer understreger desuden, at pointen med de to topchefers fælles optræden ikke er at offentliggøre en sammenlægning af de to virksomheder.

En kombination af samarbejde og konkurrence udfyldte dagsordnen, da de to virksomheder identificerede områder, de har flyttet fokus til, i et forsøg på i fællesskab at promovere den vision, som begge virksomheder har for sammenspillet af stemme, data, video og andre medier over IP.

Tættere og tættere

Cisco og Microsoft har været partnere i 10 år, men alliancen er blevet tættere i løbet af de seneste syv måneder, hvor de to direktører ofte har talt sammen om strategier, fremskridt og muligheder for samarbejde.

Denne nye venskabelige stemning er ikke kommet, fordi virksomhederne har ønsket det, men fordi kunderne har krævet det, siger begge direktører.

"Der er ingen virksomheder, der ønsker, at konkurrencen går ud over effektiviteten," siger John Chambers.

Microsoft og Cisco har udpeget syv brede samarbejdsområder, og virksomhedernes teknikere arbejder sammen for at sikre, at virksomhedernes produkter inden for de områder kan arbejde sammen.

Samarbejdsområderne er: It-arkitektur, sikkerhed, administration, trådløs og mobil computering, kombineret kommunikation, forbundet underholdning og behovene i små og mellemstore virksomheder.

Efter det formelle interview med Charlie Rose demonstrerede teknikere fra de to virksomheder eksempler på sammenlagte teknologier, som er udviklet som resultat af virksomhedernes samarbejde.

Mobile 6 og Unified

Blandt de sammenlagte produkter er en enhed, der integrerer Microsofts Windows Mobile 6 og Ciscos Unified Personal Communicator, som ellers er i direkte konkurrence med Microsofts Office Communicator produkt.

Ligesom Office Communicator er UPC en instant messaging brugerflade til virksomheder, der kombinerer internetadgang, chat, VOIP og video-konferencer.

En anden demonstration viste, hvordan den næste generation Linksys trådløse set-top boks fra Cisco kan kommunikere med en Windows Media Center-pc og vise billeder på et high-definition skærm, uden at pc'en behøver at være i rummet eller i nærheden af skærmen.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere