Artikel top billede

Haarder vil teste alle skole-elevers it-færdigheder

CIO Innovation Forum: Digitale kompetencer skal være en del af de obligatoriske nationale test af landets skoleelever.

Danske skoleelever kan fremover se frem til at blive testet i deres digitale kompetencer som en del af de landsdækkende obligatoriske tests.

Det bebudede undervisningsminister Bertel Haarder (V) på CIO Innovation Forums årsmøde onsdag.

Tænketanken CIO Innovation Forum har tidligere på året pointeret vigtigheden af, at digitale kompetencer bliver indarbejdet bedre i folkeskolen som helt naturlige metafærdigheder på linje med at læse, skrive og regne.

Og de digitale kompetencer og færdigheder er vigtige at beherske for skoleleverne, mener Bertel Haarder.

It skal ikke være et fag

"It skal ikke være et fag – det vigtige er it-kompetencen. Det er jo et led i ikke at være analfabet i fremtiden. Og det skal testes, fordi man får, hvad man måler," sagde ministeren på CIO Innovation Forum-konferencen.

Ministeren gav ikke et bud på, hvornår danske skoleelever kan vente at blive testet i de digitale kompetencer.

Først skal der foretages et mere grundlæggende arbejde, som kortlægger, hvilke færdighederne eleverne præcis skal testes i.

Der er nemlig en risiko for, at vi tester det forkerte, hvis vi ikke tænker os godt om, mener Bertel Haarder:

"Havde man indført den slags test i 1980'erne, havde vi formentlig testet eleverne i at programmere," sagde han og stillede spørgsmålstegn ved, om det overhovedet ville være relevant i dag.

Tænketank skal hjælpe

Ministeren erkendte, at han ikke er eksperten på området, og inviterede CIO Innovation Forums formands-panel til at deltage i at udfærdige detaljerne i de nationale obligatoriske tests.

Ud over folkeskolens nødvendige fokus på digitale kompetencer, opridsede ministeren også en lang række andre it-initiativer i både grundskolerne, voksen- og efteruddannelses skolerne, på de tekniske uddannelser og på det korte og mellemlange uddannelser.

For eksempel pointerede Bertel Haarder, at han personligt har sikret sig, at it indgår i alle fag – på nær psykologi – på lærerseminariet.

Ud over de nye tiltag på uddannelsesområdet, indbød ministeren til øget samarbejde med erhvervslivet og især it-virksomheder for at vække elevernes begejstring for den digitale teknologi.

"Jeg er stor tilhænger af vekselvirkningen mellem teori og praksis. Alle erfaringer viser, at det virker," sagde han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere