Artikel top billede

Google vil have international privacy-lov

Personlige oplysninger sejler rundt på nettet, fordi data-beskyttelsesreglerne på området stammer fra tiden før internettet.

Søgemaskine-kæmpen Google, der råder over en enorm database med data fra milliarder af internet-søgninger, efterlyser en international lovgivning på privacy-området.

De pågældende love skal tjene til at beskytte personlige informationer på nettet, mener Google, der opfordrer internationale organisationer som eksempelvis FN eller OECD til at formulere ny retningslinier på området.

Ifølge Financial Times vil Peter Fleischer, privacy-rådgiver for Google, fremføre selskabets synspunkter for Unesco på en konference i franske Strasbourg i dag, fredag.

Oldnordiske regler

Ifølge Financial Times vil Peter Fleischer fremføre, at de eksisterende privacy-regler for nettet er utidssvarende.

For eksempel blev OECD's retningslinier for håndtering af personlige data formuleret helt tilbage i 1980 - langt tid før internettet blev en del af det offentlige rum.

EU-Kommissionens direktiv om privacy stammer fra 1995, da internettet stadig var i sin barndom.

"Privacy-lovene er slet ikke på omgangshøjde med internettet, hvor vi har meget store mængder information. Data kan flyttes mellem seks-syv lande på ganske få minutter, hver gang et kreditkort bliver brugt på nettet," siger Peter Fleischer til Financial Times.

Det ventes, at Google-topchef Eric Schmidt, vil komme på banen med tilsvarende synspunkter i løbet af de kommende uger, skriver avisen.

Google peger på de asiatiske lande som inspirationskilde. Selskabet mener, at den asiatiske privacy-rammeaftale, indgået i 2004, kan anvendes som skelet til en international lovgivning på området.

Rammeaftalen er relativt løst formuleret, men indeholder et sæt overordnede principper - for eksempel at personer skal have besked, når deres data indsamles.

Google står centralt

Netop Google står centralt i debatten om internet-privacy. EU har således kig på selskabet og har tidligere været i flæsket på Google på grund af selskabets praksis med at gemme data om hver enkelt brugers brug af Google-søgemaskinen på ubestemt tid.

Google er også blevet kritiseret af menneskerettigheds-gruppen Privacy International, der har beskyldt Google for at være "fjendtligt indstillet" overfor privacy på nettet.

Siden har Google lagt sig i selen for at forbedre selskabets image på området og har blandt andet ændret sin praksis, så data i dag bliver gemt i 18 måneder, ligesom selskabet har indledt samarbejde med Privacy International.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere