Storbank lokker jobsøgere med net speed-dating

Nordea har sat turbo på online branding i kampen om arbejdskraften. Nu kan jobsøgere få en næsten personlig snak med ansatte via internettet.

Ud med chefernes timelange PowerPoint shows foran hundredvis af jobsøgende.

Ind med ’personlige’ møder mellem menige medarbejdere og jobsøgere via internettet.
Hos den nordiske storbank Nordea lader man i et nyt initiativ medarbejderne føre ordet på internettet i kampen om at tiltrække medarbejdere.

Potentielle ansøgere kan simpelthen speed-date 30 udvalgte medarbejdere via Nordeas hjemmeside – en ide banken har kopieret fra den fysiske verden, fortæller kommunikationsmedarbejder Klavs Valskov fra Nordea.

”Speed dating i den fysiske verden har været et brohoved. Sidste efterår mødte 15 studerende 15 ansatte i Nordea på en time. Hver studerende havde så fire minutter med per medarbejder, og fik på den måde hurtigt og personligt indtryk af Nordea som arbejdsplads. Det har givet så positive resultater, at vi har overført det til internettet,” siger han.

Web-cam var for tungt

Den oprindelige plan var, at nogle af Nordeas medarbejdere skulle være online med web-cam, og at potentielle ansøgere kunne koble sig på og få en direkte snak med medarbejderen om arbejdsforholdene.

”Men vi opgav den tanke, fordi det ville trække for mange ressourcer ud af virksomheden. I stedet kan man så møde 30 medarbejdere, der på internettet giver svar på omkring 20 spørgsmål der er stillet på forhånd om Nordea som arbejdsplads,” siger Klavs Valskov.

På internettet har man ikke fire minutter, men et minut per medarbejder til at klikke rundt i de udvalgte spørgsmål.

Giver afklarede jobsøgere

Umiddelbart kan det ligne et smart markedsføringstrick, og selv om man hos Nordea medgiver, at initiativet skal opfattes som led branding af banken, giver speed date på nettet bestemt også praktiske fordele i rekrutteringen, pointerer Klavs Valskov.

”Speed date på internettet hjælper ansøgerne med at blive afklaret. Folk finder ud af om de vi gå videre i ansøgningen og komme til et egentlig møde med Nordea, eller om det slet ikke er noget for dem,” siger han.

De 30 medarbejderne, der viser sig frem på internettet repræsenterer hele paletten af jobmuligheder i Nordea. Systemet er linket direkte op til Nordeas jobdatabase, så man med det samme kan se, hvilke jobåbninger, der er inden for ens eget område.

Alene i år regner Nordea med at ansætte 2.000 nye medarbejdere, heraf de 500 i Danmark. Nordea har i alt 30.000 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere