Novells Linux-salg spurter frem efter Microsoft-aftale

Novells salg af Linuxprogrammer er steget med 234 procent siden november sidste år, hvor firmaet underskrev kontroversiel aftale med Microsoft.

Computerworld News Service:
Siden Microsoft i 2006 forpligtigede sig til at understøtte SUSE Linux på systemer, der kører Windows, er Novell salg af Linux mangedoblet.

"I de første tre regnskabskvartaler, der afsluttes 31. oktober, kommer vores Linux-del ud med en stigning på 243 procent i forhold til samme periode sidste år," siger Justin Steinman, Novells marketingchef, der sammen med ledere fra begge virksomheder talte ved Massachusetts Technology Leadership Council.

Væksten ser ikke ud til at være kortvarig.

"Vi oplever, at markedet vokser år for år. Det har fremkaldt den stigning på 243 procent, som Justin pegede på," siger Susan Heystee, chef for Global Strategic Alliance hos Novell.

Kontroversiel aftale

I november, 2006, indgik de to virksomheder en samarbejdsaftale, hvor Microsoft forpligter sig til at støtte SUSE Linux på systemer, der kører Windows, for at gøre det lettere for brugerne at indarbejde begge systemer.

Microsoft yder, som en del af aftalen, salgssupport til SUSE Linux og vil også indgå i et udviklingssamarbejde med Novell.

En del af væksten kan relateres direkte til Microsoft-aftalen, oplyser Justin Steinman og tilføjer, at Novell har udsendt regninger for mere end 100 millioner dollars på grund af samarbejdet. Han påpeger, at en del af væksten kan tilskrives den megen omtale, samarbejdet har fået.

"Når vi er ude og konkurrere med Red Hat, så siger vores salgsfolk: 'Vores Linux er anbefalet af Microsoft,' og kunder, der allerede har investeret i Windowsprogrammer siger, at det giver mening at vælge en Linux, som fungerer sammen med Windows." fortæller Justin Steinman.

Microsoft er imidlertid ikke parat til at erklære det for en endelig sejr.
Peter Rodriques, chef for intellektuelle rettigheder og licenser hos Microsoft, vil ikke sige, at Microsoft har øget indtjeningen på grund af aftalen med Novell. Men at aftalen med Novell i sig selv er en sejr.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere