Politiet opretter nyt it-efterforskningscenter

Tema: Sikkerhed: Rigspolitiets Nationale IT-efterforskningscenter (NITEC) føjer en afdeling til i kampen mod it-kriminalitet som led i langsigtet strategi.

Tema It-kriminalitet er et stigende problem, og traditionel kriminalitet flytter over i den teknologiske verden.

Det har fået Rigspolitiets Nationale IT-efterforskningscenter (NITEC) til at oprette en afdeling i Randers i Østjylland i begyndelsen af september. Målet er et supplement til afdelingen i København.

”Det er et udtryk for en langsigtet strategi, som man egentlig lagde helt tilbage i 2004 og 2005, hvor man fik lavet en ekstern undersøgelse af, hvordan man bedst styrker efterforskningen af it-kriminalitet i Danmark,” siger politikommissær og leder af NITEC Søren Thomassen.

Anbefalinger

Han tilføjer, at undersøgelsen kom med en række anbefalinger, blandt andet en stor central enhed og en mindre decentral enhed.

”Det er den udmøntningsplan, dansk politi har fulgt på baggrund af anbefalingerne,” fremhæver han.

Afdelingen er placeret på politigården i Randers, og her er 14 medarbejdere beskæftiget med at sikre og undersøge data fra alle de computere, mobiltelefoner, USB-nøgler, netværk og andre databærende medier, som politikredsene i Jylland og på Fyn konfiskerer og vil have undersøgt.

Taget højde for it-kriminalitet

”Vi har taget højde for den stigende it-kriminalitet ved at lave den strategi. Med samme baggrund er det danske politi i gang med at uddanne it-efterforskere i de kommende kredse,” forklarer han.

Lederen af afdelingen, som kaldes NITEC Vest, bliver fra den 1. oktober vicepolitikommissær Niels Jørgensen fra Østjyllands Politi. Her blev de sidste fire medarbejdere også ansat.

På landsplan undersøgte NITEC sidste år 136 terabytes data, som politikredsene havde konfiskeret hos borgerne. Til sammenligning ville indholdet fra alle bøger på verdens største bibliotek i Washington fylde 20 terabytes, hvis de blev digitaliseret.

Helt fra begyndelsen af halvfemserne har politifolk fra rejseholdet arbejdet med it. Med årene er det udviklet til at blive NITEC, som det er i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere