Borgerne har taget it til sig. Nu skal politikerne tænke i it-innovative baner for at fremme velfærden, mener Lars Mathiesen, formand for Dansk IT.

Politikerne skal tænke it ind i valgkampen

Folketingsvalg 2007: Dansk IT opfordrer politikerne i den kommende valgkamp til at overvinde deres angst for it. Danskerne har taget it til sig - nu må politikerne gøre det samme, lyder opfordringen fra Dansk IT.

Hvordan kan it forbedre velfærden?

Det bør være et centralt omdrejningspunkt i den kommende valgkamp.

I hvert fald hvis det står til formand for Dansk IT Lars Mathiesen, der opfordrer politikerne til at komme ud over deres angst overfor it.

"Borgerne har taget it til sig. Nu skal politikerne tænke i it-innovative baner for at fremme velfærden," siger Lars Mathiesen.

It bør være et centralt emne i forhold til kvalitetsreformen, både i forhold til at skaffe flere hænder, mere velfærd og til at skabe effektiviseringer.

Lars Mathiesen peger på, at det er borgernes ønske.

Han henviser til en meningsmåling Userneeds har lavet for Computerworld.

Den viste, at 66 procent af danskerne mener, at mere it kan øge effektiviseringen inden for det offentlige og frigøre arbejdskraft til andre opgaver.

DI bakker op
Lars Matihiesen bakkes op af direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri.

Han peger især på muligheder for at skaffe mere arbejdskraft ved hjælp af it.

"Vi opfordrer partierne til at satse på øget fokus på it, tele, elektronik og kommunikation som redskaber til at løse flaskehalsproblemerne i andre erhverv og i den offentlige sektor," siger han.

Samtidig peger han på, at poltikerne bør lette adgangen for udenlandske it-fagfolk til at komme og blive i landet.

Han ser også gerne flere stipendier til udlændinge, der vil studere i Danmark

Og endelig en styrkelse af it-forskningen og uddannelsesmiljøerne, der også vil kunne tiltrække flere unge og udlændinge.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.