Foto: Torben Klint.

Sander ud af ministerrokade som en styrket mand

Interview: En tilfreds Helge Sander har fået genvalg til posten som videnskabsminister. Og han går styrket ud af ministerrokaden, mener han. Læs, hvad han nu vil satse på.

En tydeligt tilfreds Helge Sander kunne i dag fortælle Computerworld, at hans ministerium er gået styrket ud af rokaden i regeringen efter folketingsvalget.

"Det vedrører sådan set ikke it-området, men vi har fået både det internationale arbejde med studerende i CIRIUS og den koordinerede tilmelding er blevet flyttet fra Undervisningsministeriet og over i Videnskabsministeriet," fortæller Helge Sander

Hurtigt igang
Allerede tirsdag i næste uge samles det nye folketing, og selv om Computerworld fangede Helge Sander lige efter regeringens første ministermøde, har han allerede et par prioriterede projekter på programmet.

"Hvis jeg skal tage tre skud fra hoften, så vil jeg sige, at jeg vil arbejde for et samlet borgerkort med biometriske løsninger," siger Helge Sander

"En af de ting, vi diskuterede i valgkampen, er trådløst internet på uddannelsesinstitutionerne, og det vil jeg arbejde for, at vi får alle steder," siger Helge Sander og tilføjer, at det tredje punkt er at tænke it-understøttelse ind i kvalitetsreformen.

"Det skal tænkes ind, så vi får endnu bedre offentlig service. Digital kommunikation giver en enorm frihed, hvor en familie ikke er afhængig af åbningstiderne på rådhuset for eksempel," lyder det fra Helge Sander.

Han gav allerede kort efter valget klart udtryk for sit ønske om at vende tilbage til Videnskabsministeriet.

Efter formiddagens traditionelle besøg hos dronningen og ministermødet fik han til middag det ønske opfyldt.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany IT And Business Consulting A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte
Østre Landsret har netop besluttet at ophæve navneforbuddet i Atea-sagen. Det betyder, at offentligheden nu må se navnene på de tiltalte i sagen.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.