Foto: Torben Klint.

Sander ud af ministerrokade som en styrket mand

Interview: En tilfreds Helge Sander har fået genvalg til posten som videnskabsminister. Og han går styrket ud af ministerrokaden, mener han. Læs, hvad han nu vil satse på.

En tydeligt tilfreds Helge Sander kunne i dag fortælle Computerworld, at hans ministerium er gået styrket ud af rokaden i regeringen efter folketingsvalget.

"Det vedrører sådan set ikke it-området, men vi har fået både det internationale arbejde med studerende i CIRIUS og den koordinerede tilmelding er blevet flyttet fra Undervisningsministeriet og over i Videnskabsministeriet," fortæller Helge Sander

Hurtigt igang
Allerede tirsdag i næste uge samles det nye folketing, og selv om Computerworld fangede Helge Sander lige efter regeringens første ministermøde, har han allerede et par prioriterede projekter på programmet.

"Hvis jeg skal tage tre skud fra hoften, så vil jeg sige, at jeg vil arbejde for et samlet borgerkort med biometriske løsninger," siger Helge Sander

"En af de ting, vi diskuterede i valgkampen, er trådløst internet på uddannelsesinstitutionerne, og det vil jeg arbejde for, at vi får alle steder," siger Helge Sander og tilføjer, at det tredje punkt er at tænke it-understøttelse ind i kvalitetsreformen.

"Det skal tænkes ind, så vi får endnu bedre offentlig service. Digital kommunikation giver en enorm frihed, hvor en familie ikke er afhængig af åbningstiderne på rådhuset for eksempel," lyder det fra Helge Sander.

Han gav allerede kort efter valget klart udtryk for sit ønske om at vende tilbage til Videnskabsministeriet.

Efter formiddagens traditionelle besøg hos dronningen og ministermødet fik han til middag det ønske opfyldt.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

30. maj 2017 | Læs mere


Dropbox partnerdag 2017

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

31. maj 2017 | Læs mere


Business intelligence - den nye bølge: Få styr på de nye løsninger og alle mulighederne

En ny bølge af af moderne BI-løsninger og -produkter skaber helt nye muligheder. Vi sætter fokus på den nye BI-bølge.

07. juni 2017 | Læs mere


CIO
Bliv klar til EU-persondataforordningen: Ministerium klar med længe ventet dansk vejledning til den nye EU-lov
Justitsministeriet er efter en måneds forsinkelse klar med den store vejledning til EU's kommende persondataforordning, der kommer til at få konsekvenser for alle danske virksomheder. Se vejledningen her.
Comon
Microsofts vilde - og hammerdyre - Surface Studio kommer til Danmark
Microsofts all-in-one-computer, Surface studio, kommer til Danmark midt i juni til en vild pris
Job & Karriere
Dansk it-firma masseansætter: Skal bruge 90 nye medarbejdere med disse it-profiler
It-virksomheden BEC skal bruge 90 nye it-medarbejdere. Her kan du se de konkrete it-profiler, BEC er på udkig efter.
White paper
SharePoint implementeringens syv dødssynder
I dette whitepaper kan du læse mere om SharePoint-implementeringens syv dødssynder og om, hvordan man får sin SharePoint-løsning til at blive en succes ved at tage hånd om disse problemstillinger.