Foto: Torben Klint.

Sander ud af ministerrokade som en styrket mand

Interview: En tilfreds Helge Sander har fået genvalg til posten som videnskabsminister. Og han går styrket ud af ministerrokaden, mener han. Læs, hvad han nu vil satse på.

En tydeligt tilfreds Helge Sander kunne i dag fortælle Computerworld, at hans ministerium er gået styrket ud af rokaden i regeringen efter folketingsvalget.

"Det vedrører sådan set ikke it-området, men vi har fået både det internationale arbejde med studerende i CIRIUS og den koordinerede tilmelding er blevet flyttet fra Undervisningsministeriet og over i Videnskabsministeriet," fortæller Helge Sander

Hurtigt igang
Allerede tirsdag i næste uge samles det nye folketing, og selv om Computerworld fangede Helge Sander lige efter regeringens første ministermøde, har han allerede et par prioriterede projekter på programmet.

"Hvis jeg skal tage tre skud fra hoften, så vil jeg sige, at jeg vil arbejde for et samlet borgerkort med biometriske løsninger," siger Helge Sander

"En af de ting, vi diskuterede i valgkampen, er trådløst internet på uddannelsesinstitutionerne, og det vil jeg arbejde for, at vi får alle steder," siger Helge Sander og tilføjer, at det tredje punkt er at tænke it-understøttelse ind i kvalitetsreformen.

"Det skal tænkes ind, så vi får endnu bedre offentlig service. Digital kommunikation giver en enorm frihed, hvor en familie ikke er afhængig af åbningstiderne på rådhuset for eksempel," lyder det fra Helge Sander.

Han gav allerede kort efter valget klart udtryk for sit ønske om at vende tilbage til Videnskabsministeriet.

Efter formiddagens traditionelle besøg hos dronningen og ministermødet fik han til middag det ønske opfyldt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.