Den bedste valgkamp i mands minde

Klumme: Politikerne har taget de nye medier til sig, og de har været flittige gæster både på nettet og på værtshusene. Tak for det.

I det øjeblik valget blev udskrevet, kastede kandidaterne sig over nettet for at nå ud til vælgerne.

De vidste, hvad de skulle gøre, for de havde hundrede års erfaring med demokrati og var børn af en politisk kultur, hvor samtalen og debatten er en hjørnesten.

Først kastede de sig over medier, der gav mulighed for dialog. Enhver artikel med et politisk emne i avisen.dk, computerworld.dk og andre medier med kommentarfunktion, blev straks kommenteret af en eller flere kandidater.

Ofte udviklede det sig til lange debatter, hvor kandidater og vælgere i en rodet blanding kastede argumenter, statistikker og analyser efter hinanden, så røgen stod fra tastaturene.

Det var ikke altid kønt, men det var valgkamp.

Bloggens indtog
I valgkampens første uge bredte debatten sig til de politiske blogs. Snaphanen.dk, jarlcordua.dk, uriasposten.net og dansk-politik.dk blev de centrale kamppladser, hvor kandidater fra alle partier gav deres besyv med og ikke lod hinanden slippe afsted med hurtige halvløgne.

Kandidaterne vidste, at denne debatform ikke var egnet til lange udredninger. De argumenterede og modargumenterede kort og præcist og med links til partiernes websteder, hvor partiprogrammer og uddybende artikler understøttede deres argumenter.

I partihovedkvarterene havde man travlt med at omskrive og organisere materialet på webstederne, så det var nemt for kandidaterne at linke til, og så det redegjorde kort og præcist for partiernes hovedsynspunkter.

Vælgerne elskede det og deltog lystigt. Der var en del perfide indlæg og en del, der var egnede til injuriesager, men de blev ignoreret.


Menneskene bag plakaterne
I valgkampens anden uge blomstrede debatten op på lokale debatfora. Kandidater og vælgere i de forskellige opstillingskredse fandt sammen i lokale blogs, grupper på Facebook og andre steder, hvor de debatterede lystigt.

Nu lærte vælgerne deres lokale kandidater at kende på holdninger og politik og ikke som ansigter på valgplakater.

Der blev ofte arrangeret spontane valgmøder i de lokale fora. Et par kandidater kunne aftale at mødes på det lokale værtshus med få timers varsel.

De første par gange var det meget forbløffede værtshusholdere, der pludselig så deres etablissementer overrendt af politikere og vælgere, der i løbet af ingen tid havde udnævnt en ordstyrer og var i gang.

Der var ofte adskillige webcams og livebloggere, som rapporterede tilbage til det lokale debatforum, og det hele var overstået lige så hurtigt, som det begyndte.

Kræfterne slap op
I valgkampens tredje og sidste uge blev det måske lidt for meget. Debatindlæggene strømmede ind alle døgnets timer.

Trætheden meldte sig, og der røg nogle finker af panden. Man sagde noget, man nok ville fortryde senere, og der var lidt for meget copy-paste, fordi kræfterne slap op, og det var svært at holde hovedet klart.

Men det blev hurtigt glemt, for det var en fantastisk valgkamp. Den bedste i mands minde.

Tak til politikerne, der virkelig har forstået de nye medier. Gid jeg kunne stemme på jer allesammen.

Claus Sølvsteen er partner i rådgivningsfirmaet Peytz & Co.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.