Artikel top billede

Sæt kryds ved de nye medier - de rykker

Klumme: Er du på sms med Naser, blog med Lykketoft, YouTube med Helle eller Facebook med Anders Fogh?

Mange af politikerne har i denne valgkamp kastet sig ud i de nye medier, og der er blevet talt og skrevet meget om effekten af deres gøren og laden på de nye medier.

Nogle mener, at politikerne blot bruger de nye medier, som de ville bruge de gamle, og at de dermed ikke udnytter de nye mediers mulighed for dialog.

Til det er der blot at sige: Hvem er det, der rådgiver dem?

Andre igen anklager politikerne for at bruge de nye medier og netværktøjer som et rent propagandamiddel, envejskommunikation og reklame.

Netttet har vendt op og ned

Og ja, der er sket meget med valgkampen siden DR’s monopol, hvor partierne fik det sædvanlige kvarter til at præsentere deres synspunkter og valgprogram i valgvideoen.

Alt i alt har denne ageren på de nye medier vendt op og ned på måden at føre valgkamp på.

Trenden kommer fra USA, hvor valgkampen allerede er blæst i gang på diverse internetmedier, og hvor eksempelvis brugere med spørgsmål på YouTube er blevet en del af CNN’s dækning af det forestående slagsmål imellem præsidentkandidater fra både den republikanske og demokratiske side af det politiske felt.

Men er det ikke af det gode?

Det kan godt være at det ikke fungerer optimalt endnu, men er det ikke et skridt på vejen imod en større grad af demokrati, involvering og engagement?

Tendenser brydes

I den ideelle opfattelse af demokrati opfattes politisk fornuft og sandhed som resultatet af diskussioner og overvejelser i en offentlighed, hvortil adgang er fri for principielt alle borgere.

Det har ikke været muligt i tider med mediemonopoler eller medier, der var styret af bestemte politiske eller økonomiske interesser.

Denne udvikling bliver brudt med alle disse nye medier, der vælter frem.

Ligeledes har synlighed i forbindelsen med afholdelse af valg i mange år været afhængigt af, hvor dybe lommer man som parti har haft for at kunne få så mange helsides annoncer i aviserne som muligt.

I dag er dette vendt til i stedet at handle om at være til stede på så mange platforme som muligt.

Og dette er alt andet lige positivt, fordi mange af disse nye medier er gratis for både brugerne og for bidragsyderne.

Så for mig at se har denne valgkamp været mere spændende end nogensinde før.

Medier som Ekstra Bladet og Se & Hør har mudret valgkampen til ved at gå efter manden i stedet for bolden.

Men heldigvis er der kommet en lang række nye fora til, hvor der kan diskuteres politik, afprøves meninger og tales om fornuft og sandhed.

Og hurra for det! For når alt kommer til alt, er det jo det, demokratiet handler om: dialog med dem, der skal styre vores samfund.

At der så stadig er ting, der kan gøres bedre, ja, det mener jeg i langt højere grad handler om, at de rådgivere, som traditionelt fortæller partierne, hvordan de skal kommunikere, ikke har forstået de nye medier endnu.

Men nu er der heldigvis endnu en valgperiode til at lære det.

Trine Nielsen er markedsdirektør i Koda.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere