Artikel top billede

Lars Mathiesen, formanden for Dansk I, efterlyser , at nogle af de mange politikere, der er på valg, tager it op som en del af deres personlige profil i valgkampen.

It er valgets sikre taber

Folketingsvalg 2007: De it-politiske visioner er ikke-eksisterende i valgkampen. It-sektorens opinionsdannere er pessimistiske, men klynger sig til et håb om, at Ny Alliance kan gøre en forskel.

Det kan være svært at se forskellene i de store partiers it-politik, og måske er det derfor politikerne holder sig fra de store it-sværdslag i valgkampen.

Den manglende diskussion bekymrer erhvervsfolk og eksperter. De frygter, at it-Danmark har tabt valget.

”Jeg tror ikke jeg er stødt på ordet it i valgkampen. It sætter ingen dagsorden og vil formentlig ikke komme til at gøre det,” siger it-professor Kim Viborg Andersen fra Copenhagen Business School.

Der skulle ellers ifølge Kim Viborg Andersen være to højaktuelle valgemner, der kunne hægtes op til en blå-rød kamp om it-dagsordenen:

Digitaliseringsstrategien og kvalitetsreformen handler netop om effektiv it-anvendelse som løftestang for den brede velfærd i samfundet.

Rammevilkårene for it-erhvervets udfoldelsesmuligheder – ikke mindst muligheden for at skaffe nok arbejdskraft og de rigtige kompetencer – er afgørende for it-branchens fremtid og vækst i Danmark.

”Men når it alligevel fylder så lidt i debatten er det måske fordi der mangler lig på bordet. Det kunne være et eksempel på, at folk er døde, fordi de har fulgt en vejledning om medicinering fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Når den slags eksempler kommer frem bliver det også interessant for den politiske top,” siger Kim Viborg Andersen.

Død i debatten

Debatten har da også indtil videre i den grad skuffet formanden for Dansk IT, direktør Lars Mathiesen fra Nykredit.

”Der er ikke nogen, der har spillet markant ud endnu, så hovedtemaet er foreløbig slet ikke, om det bliver den ene eller den anden slags regeringen, men om it overhovedet kan komme på dagsordenen,” siger Lars Mathiesen og fortsætter.

”For eksempel spiller it en alt for lille rolle i kvalitetsreformen, selv det er afgørende for vores velfærd fremover. Der har været nogle meget spæde tiltag, men der er ingen der tager markant stilling for it, og der er heller ingen, der går markant imod,” siger han.

Lars Mathiesen efterlyser derfor, at nogle af de mange politikere, der er på valg, tager it op som en del af deres personlige profil i valgkampen.

Hos IT-branchen har direktør Jacob Lyngsø den opfattelse, at it-erhvervet kommer til at bære en stor del af ansvaret for fremtidens velfærdssamfund, fordi sektoren både skal levere den infrastruktur, der skal drive den digitale velfærd og fordi erhvervet bliver mere og mere betydende for samfundets indtægter.

”Enhver er klar over, at digitaliseringen og teknologien er afgørende for at få de services, som politikerne lover befolkningen. Derfor er det vigtigt, at vi for fuld awareness på it-området,” siger Jacob Lyngsø.

Han håber og tror, at den næste regering vil følge op på de planlagte kampagne-aktiviteter, der skal få unge til at søge mod it-uddannelserne.

Håber på alliance

Det nye parti, Ny Alliances, kan meget vel få en vigtig rolle, som det, der skubber på it-branchens vigtige dagsordener.

Iværksætter og med stifter af Spamfighter, Martin Thorborg, ser frem til at Ny Alliance rusker op de sædvanlige konstellationer.

”It handler meget om globalisering og muligheden for at tiltrække højtuddannede mennesker til Danmark. Derfor ville jeg blive afsindig glad, hvis Ny Alliance kommer ind og slår Dansk Folkeparti af pinden. Det vil generelt være godt for Danmark, men også for it-branchen, fordi det vil blive nemmere af rekruttere folk udefra,” konstaterer Martin Thorborg.

Læs mere om valgkamp og it-politik i fredagens trykte udgave af Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere