Artikel top billede

Partileder-runden: Villy Søvndal om it

Interview: SF's Villy Søvndal mener, at nøglen til at få flere udenlandske it-specialister til landet er ved at minimere Dansk Folkepartis indflydelse.

It-branchens akutte mangel på arbejdskraft kan man takke Dansk Folkeparti for, mener formand Villy Søvndal fra SF.

Han mener, at der bør åbnes op for mere udenlandsk arbejdskraft.

"Her vil det være en stor hjælp, hvis Dansk Folkepartis indflydelse minimeres. Danmark er siden 2001 blevet et mere lukket land og har fået et dårligt image i udlandet. hvilket skræmmer mange højtuddannede væk," siger han til Computerworld.

Han peger på, at branchen heller ikke er god nok til selv at tiltrække unge til it-uddannelserne.

"Men under alle omstændigheder er det også en opgave for det offentlige at gøre it-uddannelserne mere attraktive." siger han.

Kompetencer bør øges

Villy Søvndal peger på, at hele uddannelsessystemet skal opdateres med mere fokus på it.

For nylig viste en rapport fra Teknologisk Institut, at 40 procent af danskerne er digitale analfabeter.

Partilederen vil imidlertid ikke ud med, hvad målsætningen er for SF på dette område.

"Den slags er det svært at sætte tal på, men som anført tidligere, er det altafgørende at udbygge it-kompetencerne i hele uddannelses- og efteruddanelsessystemet," siger han.

Først når det er sket, kan der sættes mere turbo på digitaliseringen i den offentlige sektor, forklarer han.

Forcerer med måde

"Vi går for mere digital forvaltning i det offentlige og det er muligt at effektivisere ganske meget." siger Villy Søvndal.

Han understreger dog, at det ikke vil være rimeligt at indføre tvangsordninger for digital indberetning til det offentlige for borgerne, som man har gjort det med virksomhederne.

Ikke alle borgere har de nødvendige ressourcer og der er fortsat mange digitale analfabeter, peger han på.

"Rom blev ikke bygget på én dag, og selvom vi skal forcere, må det ske på en socialt ansvarlig måde – samtidig med at vi opprioriterer it-kompetencerne alle steder i uddannelsessystemet," siger han.

Rod i EPJ

Villy Søvndal, der har placeret SF i en situation med historisk gode meningsmålinger, langer kraftigt ud efter EPJ-området.

"Systemet med elektroniske patientjournaler kom for sent i gang og der har været for meget rod. Implementeringen af et sådant system må nødvendigvis centraliseres og det er en fejl, at det ikke er sket," siger partilederen.

Digitaliseringsstrategi

På andre områder får regeringen lidt blidere ord med på vejen, blandt andet omkring digitaliseringsstrategien for det offentlige..

"Der er mange gode elementer i redegørelsen. Vi lægger stor vægt på at prioritere open-source i det offentlige," siger han




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere