Claus Sølvsteen

Kontaktdirektør og partner, Peytz & co

E-Mail

cs@peytz.dk

Linkedin

Se Claus's LinkedIn profil

Claus har udviklet strategier og koncepter for nye medier siden 1991. Han er en flittig brugt rådgiver og taler, især når det handler om mødet mellem gamle og nye medier.

Han underviser også i emnet uden for landets grænser, hvor han blandt andet har rådgivet medier i Bosnien, Egypten, Macedonien, Moldova, Montenegro, Kina, Nigeria, Rusland og Serbien.

Claus var den første dansker, som fik en privat internet e-mail adresse (inet001@uni-c.dk) - og har været flittig bruger lige siden nummer to kom til.

Han har haft en lang karriere hos Politiken, hvor han i 1993 skrev den første anmeldelse af internet. Han nåede at udvikle og lede de fleste af husets elektroniske aktiviteter, før han gik til Tiscali, hvor han arbejdede med portaler i Danmark, Norden og Europa.
127 artikler på Computerworld

Claus Sølvsteen

1

Jeg ønsker alle held og lykke med at nå statens ukonkrete mål - uden deadline

Klumme: Jeg blev først glad, da jeg læste statens nye digitaliseringsstrategi. Men den viser sig at være propfuld af smukke hensigter og smukke ord, men fattig på konkrete mål og helt uden deadlines. Jeg ønsker alle offentlige instanser held og lykke med at føre den ud i livet.

13. maj 2016 kl. 10.58 | læs »
3

Undskyld, men jeg har brug for hjælp: Jeg går glip af helt vildt mange spændende ting

Klumme: Jeg glæææder mig til den dag, hvor den perfekte personalisering rammer min skærm. Jeg er helt bevidst om, at jeg går glip af en hel masse superrelevante og megainteressante budskaber, som dygtige mennesker har lagt hårdt arbejde i for at gøre mig klogere.

7. december 2015 kl. 13.01 | læs »

Jeg savner B-holdet - dem der giver fanden i ikke at have den fedeste teknologi ved hånden

Klumme: Jeg savner dem, der giver fanden i, at deres CMS ikke er det sidste nye skrig og i stedet arbejder ekstra hårdt for at levere noget godt indhold og dem, der ikke har mulighed for at redigere deres elendige forside og i stedet promoverer deres fede indhold på Facebook, LinkedIn og Twitter.

27. oktober 2015 kl. 08.41 | læs »
3

Jeg forstår det ikke: Det her er da penge lige ud ad vinduet

Klumme: Hvordan kan man bruge formuer på reklamer med webadresser uden så meget som at tjekke, at løsningerne virker? Jeg forstår det ikke.

13. oktober 2015 kl. 10.02 | læs »
5

Data bliver kostbart - men måske bliver en masse hardware snart gratis

Klumme: Internet of Things er det nye rock'n'roll og kommer til at vende op og ned på på det hele - lidt ligesom nettet gjorde i midtfirserne. Gratis hardware er ikke usandsynligt.

10. juni 2015 kl. 09.00 | læs »

Dengang vi lavede internet, var det hele meget nemmere - nu må vi følge disse fem regler

Klumme: Den digitale hverdag er blevet meget mere kompleks end for 20 år siden, og det giver udfordringer i det daglige arbejde. Her er fem gyldne regler baseret på konkret erfaring.

14. maj 2015 kl. 15.08 | læs »
5

Paralleluniverset Facebook vil overtage nettet - og hvad så?

Klumme: Hvad betyder det, hvis dedikerede apps på mobilen helt overtager Internet Explorer, Chrome og Safari? Det betyder, at det frie, vilde, ukontrollable internet erstattes af et stærkt kontrolleret alternativ.

23. marts 2015 kl. 13.45 | læs »
15

Forbyd kryptering, del al information og lad os sammen overvåge hinanden - så vinder vi

Klumme: Lad os forbyde kryptering og gøre al kommunikation offentlig. Lad os åbne NSA's gigantiske databaser og gøre dem søgbare for enhver. Lad os sammen overvåge hinanden, så forbrydere, terrorister og diktatoriske regeringer bliver opdaget og elimineret.

30. januar 2015 kl. 11.44 | læs »
1

Her er mine fiduser: Sådan forbereder du et digitalt projekt så du undgår total fiasko

Klumme: Forberedelsen er vital for ethvert digital projekt, hvis du vil undgå den totale fiasko og spild af penge. Her får du min metode, der virker.

2. december 2014 kl. 10.00 | læs »

Virtual reality går til filmen: Den dag fik jeg flødeskum på min sorte kjole

Klumme: Er du vild, hvor jeg glæder mig til at være inde i en actionfilm, opleve Antarktis, besøge en rumstation og se en naturfilm ...

12. juni 2014 kl. 06.40 | læs »