Artikel top billede

"Det er et problem, når politikere blander sig i en udbuds-proces," mener Kenny Munck fra EDB Gruppen.

Dansk signatur-byder føler sig presset af Sander

Videnskabsminister Helge Sanderss positive udmeldinger om signatur-samarbejde mellem PBS og TDC kølnede interessen fra konkurrenten EDB Gruppens side.

Uheldige udtalelser fra videnskabsminister Helge Sander (V) var reelt en af grundene til, at børsnoterede EDB Gruppen trak sig helt ud af dysten om at levere næste generation af den digitale signatur.

Allerede samme dag, som TDC-PBS alliancen blev kendt via en Computerworld-artikel, bedyrede Helge Sander nemlig, at han var begejstret for samarbejdet.

"Den dag var der en konference hos ITEK, hvor han sagde, at det var den bedste nyhed, han havde hørt længe," siger Kenny Munck, direktør i EDB Gruppen.

Han forklarer, at der også var tungtvejende økonomiske grunde til, at EDB Gruppen undlod at byde ind på den næste generation af signaturen

"Det har ikke haft afgørende betydning, men det er da et problem, når politikerne blander sig i en udbudsproces," siger Kenny Munck. Han understreger, at han har tillid til IT- og Telestyrelsen.

"Jeg er da ret sikker på, at IT- og Telestyrelsen kører det med hård hånd," konstaterer Kenny Munck.

Stod i forvejen svagt

Han forklarer, at det dog har en betydning for EDB Gruppen, som i forvejen stod svagt i konkurrence med så store virksomheder som TDC og PBS.

Kenny Munck forklarer, at han ikke opfatter ministerens kommentar som en decideret indblanding i processen.

"Det er mere et signal om, hvad man ønsker samfundsmæssigt," siger han.

Alt i alt kunne EDB Gruppen ikke få regnestykket til at gå op.

"Vi ser jo på, hvor mange timer vi skal bruge, og hvor gode chancer vi har for at vinde," siger Kenny Munck, der tilføjer, at EDB Gruppen stadig vil arbejde med at udbrede signaturen.

Pligt til ligebehandling

Ekspert i udbudsret, professor Steen Treumer fra Copenhagen Business School, CBS, forklarer, at opdragsgiveren har pligt til at ligebehandle tilbudsgiverne.

Han kender ikke specifikt til udbuddet af den digitale signatur, men påpeger, at der er muligheder for at klage, hvis man føler sig uretfærdigt behandlet.

"Hvis en potentiel tilbudsgiver mener, at der er sket en overtrædelse af reglerne, så kan vedkommende påklage det til klagenævnet for udbud eller indbringe sagen for domstolene," siger Steen Treumer og tilføjer, at det typisk er mere håndgribelige konflikter, der påklages.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra videnskabsminister Helge Sander (V) i dag, da han stadig er i gang med valgkampen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere