Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

TDC tvinger dig til at blive på dyr nummer-oplysning

Ansatte på TDC's nummeroplysning bliver kaldt til samtaler, hvis de arbejder for effektivt. TDC vil holde kunderne i røret i mindst 47,5 sekunder.

Omkring 500 ansatte ved TDCs nummeroplysning på 118 risikerer at miste jobbet, hvis de arbejder for effektivt.

TDC kræver nemlig, at medarbejderne i gennemsnit skal holde kunderne i røret mindst 47,5 sekunder per telefonsamtale.

Faktisk risikerer de ansatte ved nummeroplysningen at blive kaldt til disciplinære samtaler, hvis de i gennemsnit bruger for kort tid på den enkelte kunde.

Det fortæller Carsten D. Nielsen, som er afdelingsformand hos Dansk Metals Teleafdeling 12.

"De bliver hevet til samtaler, hvis de er for hurtige," siger Carsten D. Nielsen.

Lange samtaler er bedre service

Ifølge afdelingsformanden har en enkelt medarbejder ved nummeroplysningen, der er organiseret ved Teleafdeling 12, allerede været til samtale. Og her er budskabet fra TDC klart.

"Det handler om, at man skal yde god service. Eksempelvis ved at spørge, om der er et andet nummer man ønsker," siger Carsten D. Nielsen.

Ifølge afdelingsformanden er telegigantens argument for at sikre længere opkald til nummeroplysningen at betjene kunderne så godt som muligt.

Når en kunde ringer op til TDC's nummeroplysning på 118 koster det 10,35 kroner i minuttet plus en opkaldsafgift på 2,15 kroner.

Og det giver Dansk Metal mistanke om, at TDC's ledelse bekymrer sig om opkaldenes længde af økonomiske årsager, fortæller Carsten D. Nielsen.

Gratis skal gå stærkt

Denne mistanke styrkes ifølge afdelingsformanden a,f at 350 medarbejdere i TDC's Salg og Support risikerer samtaler, hvis de bruger mere end 420 sekunder på hver kunde, der ringer op til det gratis servicenummer.

Hvis de ansatte i Salg og Support efter samtalen stadig ikke sænker samtaletiden med kunderne, er næste skridt en mundtlig advarsel efter fire uger.

Har man stadig ikke forbedret sig, får man en skriftlig advarsel, der i yderste konsekvens kan koste jobbet, fortæller afdelingsformanden.

Også i Salg og Support har de første medarbejdere ifølge afdelingsformanden modtaget såkaldte tilrettevisninger. Derfor frygter han, at forbundet om en måned kan vente de første mundtlige advarsler fra TDC.

"Vi er selvfølgelig glade for, at man skal betjene kunderne så godt som muligt. Det er så bare mærkeligt, at man ikke skal det på Salg og Support," siger Carsten D. Nielsen.

Vil forfølge sagen retsligt

Ifølge afdelingsformanden er det den disciplinære del af problemstillingen, som Dansk Metal opponerer imod.

Derfor vil forbundet nu følge sagen og forbeholde sig ret til at støtte medarbejderne med alle de retslige midler, som forbundet har til rådighed.

"Nu prøver vi at forfølge det retsligt," siger Carsten D. Nielsen.

Ifølge afdelingsformanden har forbundet ingen mening om, at TDC vælger at lade de ansatte forsøge at holde kunderne så længe som muligt på den dyre linje til nummeroplysningen.

"Det anfægter vi ikke. Det ligger formentlig indenfor deres ledelsesret at gøre. Problemet er, at man kobler det sammen med en disciplinær straf," siger Carsten D. Nielsen.

Overvågning og kontrol

Ifølge Carsten D. Nielsen udfører TDC målinger på de enkelte medarbejderes tidsforbrug, mersalg og antal omstillinger.

"Det er kontrol og overvågning, når det er værst. Det synes jeg i al fald," siger Carsten D. Nielsen.

Både TDC's Salg og Support og nummeroplysning hører under TDC Fastnet Norden, der i den senere tid har været ramt af en række strejker.

Det er endnu ikke lykkedes Computerworld at få en kommentar fra Carsten Dilling, der er direktør for TDC Fastnet Norden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere