Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Københavns Tekniske Skole har imponeret dommerpanelet med en hjemmeside, der i høj grad gør brug af multimedier uden at være teknisk tung.

Her er de bedste danske offentlige hjemmesider

Syv offentlige hjemmesider kan i dag bryste sig med titlen Bedst på Nettet efter en kappestrid, hvor dommerne i år har lagt vægt på interaktion og navigation.

Gå til: De syv vindere og deres hjemmesider.

Erhvervs- og Byggestyrelsen er den store vinder i Videnskabsministeriets og IT- og Telestyrelsens prestigefyldte konkurrence Bedst på Nettet, hvor offentlige hjemmesider dyster i, hvem der har den bedste brugervenlighed.

Styrelsen har vundet i to ud af syv kategorier med sin egen hjemmeside og special-sitet Startvækst, som dommerkomitéen synes gør hverdagen lettere.

"En genial hjemmeside, der aktiverer brugerens egne overvejelser over opstart af en virksomhed. Her bliver man stillet de relevante spørgsmål i processen mod at starte egen virksomhed. Det sker i et klart og letforståeligt sprog, som suppleres af både billeder, videoer og en lang række forskellige downloadmuligheder," hedder det blandt andet i dommerpanelets begrundelse for vinderen af specialprisen.

Dommerpanelet lægger desuden vægt på, at der en bred vifte af blanketter og selvbetjeningsløsninger samt online-værktøjer til selvanalyse.

I samme kategori får Undervisningsministeriet hædrende omtale med hjemmesiden Kvalitet i specialundervisningen, hvor blandt forsiden beskrives som modig, skæv og særdeles brugervenlig.

Styrelserne styrer

Godt billedbrug, letforståelig navigation og effektiv brug af vidensdeling generelt er de ord, der går igen, efter dommerpanelet i Videnskabsministeriets og IT- og Telestyrelsens konkurrence har udpeget de syv offentlige vindere.

Vinderne er alle stærkest i hver sin kategori, og IT- og Telestyrelsen har undladt at fremhæve én samlet vinder, som det ellers tidligere er sket i konkurrencen.

Af de seks hjemmesider i hovedkonkurrencerne kommer to af vinderne fra styrelser. Erhvervs- og Byggestyrelsen samt Fødevarestyrelsen løb med priserne i de henholdsvise kategorier "Statslig forvaltning" og "Tværgående portaler."

I den sidstnævnte kategori fik IT- og Telestyrelsens egen hjemmeside it-borger.dk hædrende omtale.

I kategorien "Øvrige myndigheder" scorede ungdomsinstitutionen Isbjørnen prisen, blandt andet fordi forældrene via nettet bliver indblandet i børnenes hverdag i institutionen og der på hjemmesiden er en bred information om børns sygdomme samt oplysningerne om institutionen er formidlet på både dansk, engelsk, tysk og fransk.

"Alt i alt viser Isbjørnen vejen for, hvordan internettet kan udnyttes af børneinstitutioner," lyder det i begrundelsen fra dommerpanelet, som har Liselotte Lyngsø fra Future Navigator som formand.

Godt kommunalt målgruppe-arbejde

De nye danske kommuner skulle for første gang i år dyste mod hinanden, og her vandt Roskilde Kommunes hjemmeside, fordi den ifølge dommerne på forbilledlig vis er målrettet brugerne.

"For eksempel har seniorerne og de studerende særlige områder på siden, som er tilegnet deres situation," lyder en af begrundelserne for at Roskilde Kommune kan bryste sig af prisen i kategorien " Regional og kommunal forvaltning."

De to sidste kategorier – "Forsknings- og Uddannelsesinstitutioner" og "Kulturinstitutioner" – blev vundet af henholdsvis Københavns Tekniske Skole og Stevns Kommunes Biblioteker.

Derudover blev prisen Bedst til Nettet uddelt til Webhuset Dansk Internet Selskab, der vandt prisen med Synkron VIA CMS, som leveres af Dynamicweb og som er nyeste generation af det udbredte Synkron.web.

Gå til: De syv vindere og deres hjemmesider.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere