Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

10 procent hurtigere. Sådan lyder en af de første bedømmelser af SP3 til Windows XP.

Opdateret XP-version giver Vista baghjul

Vista et år: De første test af Windows XP Service Pack 3 siger, at opdateringen giver et kraftigt ydelses-boost. Faktisk går det hele 10 procent hurtigere end XP med SP2.

Computerworld kan oplyse, at det efter publiceringen af denne artikel har vist sig, at kilden "Craig Barth" er en opdigtet person. Se uddybende forklaring hos amerikanske Infoworld.

Det amerikanske firma Devil Mountain Software, der tester software, har haft den kommende service pack 3 (SP3) til Windows XP med i testcentret, og resultatet er godt.

Det viser nemlig en hastighedsforøgelse på 10 procent i forhold til XP med SP2 samt en markant bedre ydelse, end Windows Vista med SP1 kan præstere på samme konfiguration.

Ydelses-boost var en overraskelse

Windows XP SP3 kommer først til næste år, men beta-udgaven er netop blevet udsendt til 15.000 testere, der skal vurdere opdateringen, og Devil Mountain er yderst begejstrede for det, der tegner sig.

"Det var en behagelig overraskelse at opdage, at Windows XP SP3 giver en målbar ydelsesfremgang til det ellers aldrende program," skriver Craig Barth, der er direktør i Devil Mountain på sin blog.

Firmaet har benyttet sin OfficeBench suite til måle ydelsen på en maskine udstyret med Office 2007.

Den testede notebook var forsynet med en 2.0 GHz Intel Core 2 Duo-processer og én gigabyte ram.

Denne konfiguration viste en hastighedsforøgelse på ti procent med SP 3 i forhold til Windows XP med SP 2, der blev frigivet i 2004.

God bonus

"Vi havde forventet, at SP3 mest havde budt på rettelser, så den uventede ydelsesfremgang var en rigtig god bonus," skriver Craig Barth.

"Faktisk ser SP3 på nuværende tidspunkt ud til at blive en must-have-opdatering for XP-brugerne."

Devil Mountains hastighedsmålinger for kontorprogrammer viser også, at en Windows XP-maskine med SP3 faktisk er betydelig hurtigere end Vista med SP1 på samme maskinkonfiguration.

"Det tegner ikke godt for Vista, der nu er mere end to gange sløvere end den meget ældre kollega med den nyeste opdatering," skriver Craig Barth.

Vista-salget går frem

Microsoft har kæmpet med at overbevise brugerne om at migrere fra det seks år gamle XP-system til Vista, men uden den helt store succes.

I 2007 har firmaet således set sig nødsaget til at forlænge support-perioden med fem år til XP Home Edition samt at forlænget retail-salget af XP frem til juni 2008.

Vista-salget er af Microsoft blevet opgjort til 88 millioner solgte licenser på verdensplan samt 42 millioner solgte pc'er med Vista-licenser.

Antallet af solgte licenser blev i juli opgjort til 60 millioner, så der er sket en fremgang på 47 procent hen over efteråret.

Microsoft frigiver ikke tal for enkelte lande, men andelen af Vista-brugere i Danmark forventes at ligge på omkring 10 procent.

Vista blev frigivet til pc-forhandlerne 30. november 2006 efter fem års udviklingsarbejde.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Microsoft i Danmark til undersøgelsen.

Computerworld kan oplyse, at det efter publiceringen af denne artikel har vist sig, at kilden "Craig Barth" er en opdigtet person. Se uddybende forklaring hos amerikanske Infoworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere