Artikel top billede

Bo Schor afviser samtidig, at han skulle være på vej væk fra Scanjour, hvilket så ofte sker, når en administrerende direktør bliver udskiftet.

Scanjour dropper direktør i jagt på succes i udlandet

Softwarehuset Scanjour dropper administrerende direktør gennem seks år, Bo Schor, og jager en ny topchef med internationel erfaring. "Helt udramatisk," siger Bo Schor, som fortsætter i firmaet.

Scanjour, der udvikler systemer til elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH), siger pænt tak for indsatsen til dets administrerende direktør gennem seks år, Bo Schor.

Selskabet jager i stedet en ny topchef, der i modsætning til Bo Schor har international erfaring.

"Det er helt udramatisk. Bestyrelsen har besluttet, at Scanjour har brug for en ny direktør med en international profil, hvis selskabets ambitioner om at bryde igennem i udlandet skal realiseres," siger Bo Schor.

Finner presser på

Han blev administrerende direktør for Scanjour i marts 2002, da stifter og hovedaktionær Finn Madsen trådte tilbage for at koncentrere sig om udvikling af nye koncepter for videndeling og digital forvaltning.

"Den internationale ambition betyder nye ledelsesudfordringer for selskabet, og det er derfor besluttet at søge en ny administrerende direktør," siger Tommy Valther Hansen, bestyrelsesformand i Scanjour.

Han repræsenterer den finske kapitalfond CapMan, der blev medejer af Scanjour i 2005.

CapMan er en af nordens største private equity investorer med over 15 milliarder kroner i kapital.

Schor bliver hos Scanjour

"Bo Schor har ydet en meget engageret og kvalificeret indsats, og han vil fortsætte i Scanjours ledergruppe," fortsætter Tommy Valter Hansen.

Capman har skudt 26 millioner kroner i Scanjour, og fonden er en af drivkræfterne bag forsøget på at internationalisere den danske ESDH-leverandør.

"Vi forventer at udpege en ny administrerende direktør først i det nye år, og indtil vedkommende er fundet og startet i sin stilling, så vil Bo Schor fortsat fungere som administrerende direktør," siger Tommy Valther Hansen.


Hvad der helt nøjagtig bliver Bo Schors rolle i Scanjour, når den nye direktør tiltræder, er ikke fastlagt. Bestyrelsen venter med at definere jobfunktionen til den nye administrerende direktør er på plads.

Ingen problemer med degradering

Bo Schor mener ikke, at han får problemer med at træde et trin ned i hierarkiet hos Scanjour, som under hans ledelse er ekspanderet kraftigt.

Væksten er blandt andet næret af, at Scanjour er med i et af de tre konsortier, som har indgået såkaldte FESD-rammeaftaler med det offentlige.

FESD står for Fælles-offentlig Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering, og Scanjour har i dag en markedsandel på 69 procent af alle solgte licenser på disse aftaler via eksempelvis store ordrer hos Skat, Politiet og Forsvaret.

Bo Schor afviser samtidig, at han skulle være på vej væk fra virksomheden, hvilket så ofte sker, når en administrerende direktør bliver udskiftet.

"Det ligger slet ikke i kortene. Scanjour har i dag en styrke, hvor vi sideløbende med vores arbejde på det danske marked, også ser os i stand til at rette blikket mod udlandet," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere