Artikel top billede

Gogles direktør Eric Schmidt er lykkelig over godkendelsen af DoubleClick-købet. (Foto: Google)

Googles køb af DoubleClick godkendt

De amerikanske konkurrencemyndigheder har godkendt Googles milliardkøb af DoubleClick trods advarsler fra forbrugere og konkurrenter.

Med stemmerne 4-1 godkendte The Federal Trade Commission (FTC) Googles overtagelse af DoubleClick.

Flertallet af kommissionens medlemmer, der stemte for godkendelsen, skrev i sin afgørelse, at "efter grundigt at have gennemgået sagen, har vi konkluderet, at Googles planlagte overtagelse af DoubleClick næppe vil påvirke konkurrencen væsentligt."

Og Googles topchef Eric Schmidt var heller ikke sen til at betegne afgørelsen som et vigtigt signal til omverdenen, herunder EU-Kommissionen, der først kommer med sin afgørelse i det nye år.

"FTC's afgørelse sender et klart budskab: Denne overtagelse indebærer ingen risici for konkurrencen og vil være til forbrugernes fordel," udtaler Eric Schmidt i en pressemeddelelse fra Googles hovedkvarter Mountain View i Californien.

Europæisk bekymring

Afgørelsen sender Google et skridt nærmere en fri bane for en transaktion, som konkurrenter som Yahoo! og Microsoft har advaret imod.

Også de europæiske forbrugere har udtrykt bekymring i to breve til EU-Kommissionen, der lige nu undersøger milliardtransaktionens konsekvenser for konkurrencen på det europæiske marked og konsekvenserne for brugernes privatliv.

Både Google og DoubleClick opsamler store mængde data om brugernes adfærd på nettet for bedre at kunne ramme dem med de mest relevante reklamer.

Så den store hurdle er EU-Kommissionens afgørelse, der ventes senest den 2. april næste år, blandt andet fordi Google fylder langt mere på det europæiske marked end på hjemmemarkedet i Nordamerika.

FTC uden mandat

I meddelelsen fra FTC nævner kommissionens flertal også spørgsmålet om faren for brugernes privatliv eller privacy.

Bortset fra. at FTC ikke har juridisk kompetence til at blokere for Googles opkøb med henvisning til dette, finder flertallet heller ikke, at spørgsmålet er unikt for denne sag, lyder det.

I en kommentar til afgørelsen, pointerede juraprofessor Carl Tobias over for The Financial Times, at FTC's udtalelse ses som en tilkendegivelse over for interesseorganisationer, at man er opmærksom på privacy-problemet, selv om FTC ikke har mandat til at tage spørgsmålet op.

Mindretallet i kommissionen, Pamela Jones Habour, var imod at lukke sagen nu, fordi sagen havde afgørende konsekvenser for konkurrencen og for brugernes privacy, skrev hun i sin meddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere