Artikel top billede

Nyt sikkerhedsfokus gør digital signatur meget bedre

Sikkerhedsløsningen af den nye digitale signatur bliver mødt med begejstring af sikkerhedseksperter. "Den helt rigtige vej at gå," lyder det.

IT- og Telestyrelsens krav om den såkaldte 2-faktor autentifikation i forbindelse med den digitale signatur falder i god jord hos sikkerhedseksperter.

For fordelen er tydelig: Det bliver sværere at bryde ind.

”Det er den helt rigtige vej at gå, for løsningen er en del sikrere end den, man benytter i dag, siger chef for DK-Cert, Shehzad Ahmad.

Han anbefaler på det kraftigste, at IT- og Telestyrelsen tilbyder 2-faktor autentifikation som en ekstra løsning.

Det sker, efter chefkonsulent Palle H. Sørensen fra IT- og Telestyrelsen har bedyret, at den digitale signatur skal gøres mere sikker.

For et password og en nøglefil på computeren er ikke længere nok til at beskytte ens netidentitet.

Han nævner det stigende antal angreb mod danske netbanker, som kombinerer en nøglefil og et password.

Mere sikker

2-faktor autentifikation er en kombinationen af noget borgeren ved, og noget borgeren har.

Derfor kommer sikkerhedsløsningen, der forventes klar medio 2009, formodentlig til at bestå af en nøgle-løsning, der er fysisk adskilt fra brugerens computer eksempelvis i form af en token med løbende udskiftede engangskodeord. I dag ligger nøglen som software på computeren.

”Fordelen ved denne type løsning er ret simpel. Der skal to faktorer til for at kunne generere en nøgle. Hvis der eksempelvis er installeret et hacker-værktøj på et keyboard, vil det alene ikke kunne opsnappe koden til brugerens digitale signatur, for man ikke har en dynamisk nøgle ved siden af,” siger Shehzad Ahmad.

Han fortæller desuden, at en opdeling af nøglen på den måde er en meget sikker løsning.

”Derfor anbefaler jeg også de banker, som ikke har løsningen endnu, om at få den implementeret,” fortæller Shehzad Ahmad, der altid har været en tilhænger af 2-faktor autentifikation.

Udbredt i fremtiden

Han er ikke i tvivl om at løsningen vil blive en udbredt i fremtiden.

”Af de producenter, som laver sikkerhedssoftware, er der næsten ikke nogen i dag, som ikke tilbyder en 2-faktor autentifikation,” fortæller han.

Ifølge Shehzad Ahmad kan 2-faktor autentifikation være flere ting.

”Det kan være en usb-nøgle, som skal stikkes ind i en usb-port. En token, som kan generere et dynamisk password. En indbygget fingeraftrykslæser i ens key board eller et smartkort,” forklarer han.

Sikkerhedskonsulent Peter Østerberg fra FortConsult deler opfattelsen om, at 2-faktor autentifikation er vejen frem og gør opmærksom på, at der er mange muligheder inden for 2-faktor autentifikation.

”Men det er anvendelsen, der afgør, om det bliver godt eller skidt,” siger han.

Han mener dog, at 2-faktor autentifikation uden tvivl er bedre end den gængse løsning med password og en nøglefil på computeren, som mange stadig benytter sig af.

Som Shehzad Ahmad gør han ligeledes opmærksom på, at løsningen ikke er 100 procent sikker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere