Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Mandagens aviser om it

Telia taber i Højesteret. Microsoft i forældet opgør med Google. Bærbare trækker pc-salg kraftigt op. DI og PET skærper kamp mod e-industrispionage.

Telia taber retssag i Højesteret

Højesteret har dømt til Konkurrencestyrelsens fordel i en seks år gammel sag anlagt af teleselskabet Telia. Telia mente, at myndighederne tilbage i 2001 gennemførte et kontrolbesøg – også kendt som dawn raid – på et ulovligt grundlag, fordi man ransagede to naboadresser med Telia-kontorer, selv om dommerkendelsen kun omfattede den ene adresse. Men det er helt i orden fastslår Højesteret i den principielle dom. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Microsoft fyrer måske milliarder af på forældet opgør med Google

Med sin interesse for at købe Yahooo kæmper Microsoft måske det sidste slag i en snart overstået krig om annoncer på søgemaskiner, hvor ærkerivalen Google vandt. I Silicon Valley handler det nemlig om at udvikle nye ting fra bunden frem for at vokse sig større ved at opkøbe andre, og hele områdets investeringsmiljø og knowhow har blikket rettet mod nye initiativer, der kan ride på den næste store bølge i stedet for at halse efter et tog, der allerede er kørt. (Politiken)

Bærbare computere trækker pc-salg kraftigt op

Danskerne købte stort ind af bærbare computere i 2007. Salget steg med 23 procent i takt med, at priserne faldt, viser nye tal fra it-analysehuset IDC. I alt blev der solgt 871.700 bærbare pc'er sidste år mod 463.900 stationære. "Det er det bærbare marked, der trækker pc-salget i Danmark, og det er privatindkøbet, der sikrer væksten. Mange skifter den stationære ud med en nyere model eller køber en bærbar pc. Der er ikke så stor vækst på erhvervsindkøbene," siger senioranalytiker Anders Elbak fra IDC. (Berlingske Tidende]

DI og PET skærper kamp mod e-industrispionage

Både Dansk Industri og Politiets Efterretningstjeneste (PET) planlægger en øget informationsindsats over for risikoen for industrispionage i form af kopiering af elektroniske data. Chef for PET, Jakob Scharf, begrunder initiativerne med den stigende digitalisering hos offentlige institutioner og i erhvervslivet. Han påpeger dog, at den øgede tendens, der ses til den form for industrispionage i udlandet, endnu ikke ses herhjemme. Det er Henning Mortensen, konsulent i Dansk Industri med speciale i it-sikkerhed enig i. DI er gået i gang med at udarbejde en vejledning til erhvervslivet om beskyttelse af de elektroniske data fra "vugge til grav". Den forventes at udkomme inden sommerferien. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere