Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Analytikere: Derfor går det så godt for Simcorp

Simcorp vokser voldsomt for tiden trods økonomisk afmatning og subprime-krise i USA. To analytikere kommer med deres bud på, hvorfor Simcorp klarer sig så godt.

Det største danskbaserede softwarehus, Simcorp, befinder sig i et marked, der ikke er påvirket af den finansielle krise i USA.

Ifølge analytiker Fasial Kalim Ahmad fra Handelsbanken har sammenlignelige selskaber på nuværende tidspunkt ikke oplevet nogen afmatning.

De fleste virksomheder har faktisk rapporteret meget stærke tal for fjerde kvartal.

”2007 har generelt været et ekstremt fornuftigt år for selskaber, som leverer systemer til den finansielle sektor, og kapitalforvaltning, som er Simcorp’s målgruppe,” siger analytikeren.

Åbent spørgsmål

Simcorp udvikler og sælger finansiel software til banker og pensionsfirmaer.

Og gennem de 30 år, virksomheden har eksisteret, har den udvidet med kontorer overalt i verden om det er i Kiev, London, Sydney eller København. Indtil videre er der 250 software-udviklere fordelt på alle de kontorer.

Fasial Kalim Ahmad gør dog opmærksom på, at der er usikkerhed omkring, hvordan markedet kommer til at udvikle sig i 2008.

”Det er stadig et åbent spørgsmål om, hvorvidt den finansielle krise kommer til at få en effekt på det segment, som Simcorp opererer på,” fortæller analytikeren.

At Simcorp har undgået bivirkningerne af den økonomiske krise i USA, har ifølge analytikeren, intet at gøre med, at Simcorp ikke er særlig eksponeret i USA.

”Selv selskaber, som har langt den største del af deres forretning i USA, har ikke oplevet en tilbagegang indtil videre,” siger Faisal Kalim Ahmad.

Nye typer investeringer

Direktør Per Andersen fra IDC forklarer, at virksomheden har et stort antal finansielle kunder, og store dele af disse kunder har ikke været berørt af subprime-krisen.

Desuden har subprime-krisen skabt grobund for nye typer af investeringer.
Fortsættes..

”Virksomheder har været nødt til at revidere deres strategi, og de har været nødt til at investere på nye måder. Det har haft en positiv effekt for efterspørgslen af disse investeringsværktøjer,” siger han.

Per Andersen tilføjer, at sandsynligheden for, at Simcorp bliver påvirket af krisen, er lille, fordi virksomheden hidtil har været upåvirket.

Vinder

Handelsbanken ser fortsat Simcorp som en vinder indenfor sit område og venter, at marginerne i fjerde kvartal kan overraske positivt, selv om nedgangen i sektoren får banken til at sænke kursmålet.

Fjerde kvartals regnskab er påvirket af god ordreindgang i kvartalet, hvor Simcorp har sikret fem nye klienter.

Også Sydbank foventer, at selskabet kan fortsætte den positive driftsudvikling i de kommende år - understøttet af en stærk markedsposition i Europa og fremgang i blandt andet USA og Storbritannien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere