Artikel top billede

Tegning: Lene Sekjær

It-chefer belønner sikkerhed med bonusordninger

Flertallet af virksomheder mangler it-medarbejdere med kompetencer indenfor sikkerhed, firewalls og databeskyttelse. 41 procent vil indføre bonusordninger til kvalificerede medarbejdere.

Computerworld News Service: En undersøgelse fra Computing Technology Industry association (CompTIA) viser, at 40 procent af 3.500 adspurgte it-ledere i virksomheder og organisationer sagde, at de medarbejdere, de havde ansat, manglede it-sikkerhedskompetencer.

Næsten tre fjerdedele sagde, at kendskab til sikkerhed, firewall og databeskyttelse var de vigtigste it-kompetencer i deres virksomhed, oplyser CompTIA, der gennemførte undersøgelsen i fjerde kvartal 2007. Lige efter, med 66 procent, kom netværks- og operativsystem-kompetencer.

Selv om 73 procent påpegede vigtigheden af it-sikkerhedskompetencer, så svarede 57 procent, at de ikke mente, deres medarbejdere var tilstrækkelig kompetente på området.

Modgifte

"Sikkerhed opfattes som den vigtigste kompetence, der har det største gab mellem vigtighed og færdigheder i virksomheden. Det indikerer, at udbuddet ikke matcher efterspørgslen," står der i CompTIA-rapporten.

De adspurgte it-chefer skyder ikke skylden på it-medarbejderne. De påpeger, at de hastige ændringer i teknologierne er årsag til kompetenceefterslæbet. Andre årsager til forandringer i it-branchen er budgetnedskæringer (51 procent), sikkerhed og overholdelse (48 procent), og kundebehov (47procent).

Blandt de modgifte, it-cheferne vil anvende for at højne kompetenceniveauet, er uddannelse og beløningsprogrammer.

42 procent svarede, at de vil give deres ansatte ekstern uddannelse. 41 procent svarede, at de ville indføre forskellige former for bonusordninger. En tredjedel vil sende deres medarbejder på kurser, hvor de opnår nye certificeringer, og 36 procent vil tilbyde deres it-medarbejdere aftalte karriereudviklingsforløb.

De adspurgte it-chefer mener ikke, at der er kvalificeret arbejdskraft til rådighed. 38 procent af it-cheferne mener ikke, at kompetencerne kan findes indenfor deres landegrænser.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere