Artikel top billede

Danske Bank-chef på overarbejde i påsken

Påskeferien er udskudt for Danske Banks it-medarbejdere, der kommer til at tilbringe helligdagene med den omfattende overflytning af den finske Sampo Bank til den danske it-platform.

Mens de fleste virksomheder landet over skruer blusset ned på absolut laveste niveau i påskedagene, sker det stik modsatte i Danske Banks datacenter i Ejby.

I løbet af påsken foretager Danske Bank nemlig de allersidste manøvrer for at få den praktiske del af fusionen med den finske Sampo Bank på plads.

Det betyder, at de finske it-systemer i løbet af helligdagene sendes på pension, mens de danske it-systemer skal forberedes til håndteringen af en ekstra volumen på to millioner konti og 800.000 nye netbank-kunder.

Data flyver til Danmark

Således tager de finske bankkunders data i påsken en virtuel flyvetur fra Sampo Banks gamle datacentre i Finland til Danske Banks serverparker i Danmark.

"I påsken lyder opgaven på at teste, at tingene stemmer - ikke bare de enkelte konti og balancer, men på tværs af alle produkter," siger it-direktør Peter Schleidt.

Omkonverteringen er et vigtigt element i Danske Banks opkøbsstrategi.

Mens andre virksomheder foretager opkøb uden at omkonvertere nye datterselskabers it-systemer, går Danske Bank til makronerne ved at indlemme opkøbte selskaber på bankens platform.

Med nerver på

Dermed skal kun et system vedligeholdes - og forbedringer på denne ene it-platform vil have en effekt i alle bankens filialer.

Med andre ord er der masser af fordele, men det bliver også med nerverne uden på tøjet, når helligdagene begynder.

Omkonverteringen skal nemlig i mål, når den først er indledt.

En del af udfasningen af de finske it-systemer drejer sig nemlig om at afmontere bankens forbindelser til omverdenen - eksempelvis forbindelser til børser og centralbanker.

FORTSÆTTES

Snart er der ingen vej tilbage

"Når vi kommer til lørdag, så er der i princippet ingen vej tilbage – så har de danske systemer taget over," siger Peter Schleidt.

Forud for påskens store bankkonverterings-manøvre er gået et kæmpe forberedelsesarbejde, siden Danske Bank købte Sampo Bank i november 2006.

På den tekniske side er der i de forløbne uger foretaget adskillige generalprøver på omkonverteringen, der ikke må gå galt.

På den menneskelige front er mere end 3.100 finske bankansatte blevet uddannet i gennemsnit 60 timer hver i Danske Banks it-systemer, så de er fortrolige med nye skærmbilleder tirsdag efter påsken.

Både nyt hardware og software

Og det er ikke alene nyt software, som de finske medarbejdere møder op til. De får også helt nyt hardware.

"Vi har IBM ude i alle finske filialer for at skifte alle pc-arbejdspladser," siger Peter Schleidt.

Denne udskiftning skal være afsluttet søndag, for mandag møder alle de finske bankansatte ind på arbejde ekstraordinært for at afprøve systemerne.

For at sikre, at medarbejderne også kan bruge systemerne når en hektisk hverdag begynder, er repræsentanter fra Danske Banks afdelinger i Danmark, Sverige, Norge og Finland udstationeret i de finske bankfilialer i 14 dage.

Ydmygheden i behold

Projektet er stort.

Og det er stadig en ydmyg it-direktør, der ser frem mod påsken, selv om Danske Bank foretog en lignende it-manøvre, da banken integrerede Northern Bank og National Irish Bank - og selv om der forud for påskens arbejde er blevet foretaget mange generalprøver på omkonverteringen.

"Det er en meget stor forandring, så vi vil helst ikke udnævne noget til en succes, før vi ser resultatet," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere