Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

It-millionær forlader konkurstruet dansk it-selskab

Ny storaktionær overtager stifter Samir Lehaffs aktier i kriseramte Danventures og yder samtidig selskabet et lån på tre millioner kroner. Fremtiden er dog stadig uvis for eneste porteføljeselskab, Swirlnet.

Det konkurstruede it-selskab Danventures, der er noteret på minibørsen First North, skifter majoritets-aktionær.

Medstifter og direktør Samir Lehaff, medstifter og økonomidirektør Christian B. Rode og Dansk Investeringsfond (DIFKO) sælger således aktier for nominelt for 1.050.430 kroner, hvilket svarer til 45,4 procent af aktiekapitalen.

Kursen er aftalt til en krone per aktie a to kroner og Holten Aktieselskab betaler dermed en samlet pris på 525.215 kroner for næsten halvdelen af aktierne i Danventures.

Samtidig fratræder Samir Lehaff, som var med til at stifte it-selskabet Touchwave, der blev solgt til Ericsson for 320 millioner kroner, som administrerende direktør i selskabet.

Holten Aktieselskab tilfører i forbindelse med indtoget i Danventures tre millioner kroner som konvertibelt lån til selskabet med ret til at konvertere dette til aktier til to kroner per aktie a nominelt to kroner uden fortegningsret for selskabets øvrige aktionærer.

Det betyder, at Holten Aktieselskab vil kunne sætte sig på over halvdelen af aktierne i selskabet.

Uvis fremtid

Fremtiden er dog stadig uvis for det eneste porteføljeselskab i Danventures, Swirlnet, der har udviklet en bluetooth-enhed med mp3, som kan bruges af fitnessudøvere som en slags personlig træner.

"Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt nærmere at angive om Swirlnet skal videreføres og i givet fald på hvilken måde," skriver Danventures i en meddelelse.

"Den nye investor skal ind og vurdere, hvad der kan gøres på produkt- og markedsføringssiden for at få gang i salget, og hvor meget der skal...fortsættes

.... investeres for at få det til at hænge sammen," siger Christian B. Rode fra Danventures.

"Holten Aktieselskab har et princip om ikke at smide gode penge efter dårlige, så hvis vi kan vise noget, vil der blive skudt penge ind. Kan vi ikke vise noget, bliver der ikke skudt penge ind," siger Christian B. Rode om fremtiden for selskabet, der "bestemt må siges at være uvis".

Fremtiden er også uvis for Christian B. Rode, der foreløbig er ansat som økonomidirektør i selskabet frem til 30. juni.

Christian B. Rode oplyser, at Holten Aktieselskab har investeret i Danventures dels på grund af Swirlnet, men også selve Danventures som børsnoteret investeringsselskab har vakt Holten Aktieselskabs interesse.

Akkord med kreditorerne

Danventures meddelte tidligere på måneden, at det arbejdede for en rekonstruktion af selskabet.

I den forbindelse blev alle medarbejdere i Swirlnet, der deltog i sidste års Edison-konkurrence, fyret per 30. juni 2008, og ledelsen måtte yde et lån på 500.000 kroner til den fortsatte drift af selskabet.

Holten Aktieselskab vil inden 30. april foranledige, at Swirlnet tilføres 700.000 kroner til betaling af lønninger for april samt til betaling af forfaldne fakturaer til leverandører i henhold til den akkordaftale, som selskabet har indgået med næsten alle kreditorer.

Ifølge disse aftaler skal Swirlnet betale kreditorerne en akkord på 50 procent af de første 10.000 kroner og 20 procent af resten.

Swirlnet har en gæld til kreditorerne på 1,4 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere