Artikel top billede

Yahoos aktiekurs styrtdykker efter Microsoft-exit

Yahoos aktiekurs dykker med forrygende hast, efter Microsoft har trukket sig som mulig køber af selskabet. Til gengæld stiger kursen på Microsofts aktier.

Yahoos aktiekurs hamrer nedad, efter Microsoft lørdag trak selskabets købstilbud på Yahoo tilbage efter flere måneders helt og aldeles ufrugtbart forsøg på at overtage Yahoo.

Yahoos aktiekurs er faldet med 22 procent i det såkaldte premarket trading i USA, siden Microsoft trak sig. På børsen i Frankfurt i Tyskland er kursen allerede faldet 18,6 procent, siden børsen åbnede.

Microsoft trak sig ud på grund af Yahoos-bestyrelsen med stifter Jerry Yang i spidsen, som hele tiden har fastholdt, at Yahoo er mere værd end de godt 200 milliarder kroner, som Microsoft ellers har været villig til at lægge på bordet.

Tilbud har været bund under værdien

Aktiemarkedet vurderer det umiddelbart anderledes, og det markante styrtdyk understreger blot det, som skeptikerne hele tiden har sagt – nemlig at Yahoo kun har været mange penge værd, fordi Microsoft med den enorme pengetank har været interesseret.

Jerry Yang skal nu i løbet af de næste par måneder overbevise aktiemarkedet om, at han er i stand til at igen at gøre Yahoo til en sprudlende forretning. Ellers kan han ifølge analytikere, som AP har talt med, blive tvunget til at forlade posten som koncernchef eller at acceptere et lavere tilbud fra Microsoft.

Analytikere venter ifølge AP, at Yahoo-aktien allerede mandag, når den amerikanske børs åbner, vil tabe omkring hele den 50 procents-stigning, som den har oplevet, siden Microsoft meldte sin interesse.

Mens Yahoos aktiekurs går støt ned, går Microsofts støt op. Selskabet kurs er steget 4,3 procent i premarket trading, efter Microsofts kurs ellers ifølge AP er faldet 10 procent, siden købs-kampagnen blev indledt.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Kollega til risikostyringsteamet

Businessmann A/S

DevOps Consultant

Capgemini Danmark A/S

AWS Architect & AWS Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere