Artikel top billede

Gode HR-systemer tiltrækker gode medarbejdere

En ny rapport om personale-løsninger på det danske marked beretter om benhård konkurrence blandt leverandørerne og spår, at personalesystemer bliver en konkurrenceparameter i fremtiden.

To tredjedele af de danske virksomheder har ikke et ordentligt HR-system (Human Resource/personalesystem), og mange overvejer at købe en ny løsning.

Markedet for disse personaleadministrative løsninger er temmelig uoverskueligt, og det er baggrunden for, at konsulenthuset HerbertNathan & Co. sender rapporten HR-systemer i Danmark på gaden.

"Mange virksomhedsledere spørger sig selv: "Skal jeg købe det HR-system min ERP-leverandør (Enterprise Resource Planning, red.) tilbyder mig, eller skal jeg vælge en såkaldt stand alone løsning." De overvejelser gør mange sig, og det er den primære baggrund for at lave den her rapport," siger Herbert Nathan fra konsulentvirksomheden af samme navn.

Rapporten deler HR-leverandørerne op i fire kategorier:

ERP-leverandørerne er de store internationale spillere, som tilbyder et HR-system enten som en stand alone-løsning eller som en del af en bredere ERP-suite. Det er karakteristisk, at for disse leverandører er HR ikke et strategisk fokusområde. Af de mest betydningsfulde ERP-systemer på det danske marked er der kun fem leverandører, som markedsfører deres HR-system løsrevet fra resten af ERP-systemet.

HCM-leverandørerne er specifikke leverandører af HR-systemer, hvor leverandøren ikke tilbyder andre produkter. Systemmæssigt fokuserer HCM på den strategiske og udviklingsmæssige del af HR-processerne.

Løn-leverandørerne kommer oprindelig fra lønverdenen og tilbyder således også systemer inden for dette område. Stor fokus på de administrative HR-processer og i mindre grad på den udviklingsorienterede.

Outsourcing-leverandørerne kommer ligeledes fra lønverdenen, men leverer udelukkende deres løn- og HR-løsning hosted. Leverandørerne er primært mellemstore nordiske virksomheder.

HR bliver et personalevåben

Antallet af HR-leverandører er herhjemme så højt, at Nathan forestiller sig, at der vil ske en vis konsolidering på markedet.

"Stort set alle leverandører forventer både vækst og erobring af markedsandele fra konkurrenterne….Der er således udsigt til, at der i de kommende år vil blive kæmpet hårdt om markedsandelene," står der således i rapporten.

Nathan ser også HR-systemer bevæge sig fra at være rene personaleadministrative løsninger til være mere personale-udviklings
mæssige, og mener, at en virksomheds HR-løsning med tiden kan gå hen og blive en reel konkurrenceparameter.

"Det er lige så vigtigt i gode som dårlige tider at have gode personalerettede systemer. De virksomheder, der har medarbejderne, er dem, der overlever i konkurrencen," siger Herbert Nathan.

Leverandørerne

Blandt de HR-leverandører på det danske marked, der er omtalt i rapporten er PBJ (Epos), StepStone Solutions ((Etweb Enterprise), Lawson Software (Lawson HCM), Microsoft (MS Dynamics AX), Mindkey (Mindkey HCM), Oracle (Oracle HRMS), Multidata (Orkidé), Oracle (PeopleSoft HRMS), SuccesFactors (Performance & Talent Management Suite), Multidata (Personaleportal), Lessor (Personale Manager HR) og SAP Danmark med SAP HCM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere