Disse seks boot discs kan redde din pc

Hjælp, min pc vil ikke boote... Hvad gør jeg? Vi har udvalgt seks cd'er, der dels giver adgang til filerne på din harddisk, dels kan diagnosticere og reparere de fleste boot-problemer.

Computerworld News Service: I det 20. århundrede forberedte Windows dig på den dag, din pc ikke ville boote. Microsoft kom med et program, der formaterede en bootbar diskette, der kunne diagnosticere og reparere.

Hvis du havde fremsynethed til at lave den diskette, mens Windows stadig virkede, var du parat, når det gik galt.

Desværre benyttede Windows Boot Floppy DOS (det styresystem, det bootede). Moderne versioner kan ikke lave den diskette (de kan formatere en bootbar DOS-diskette, hvis du har drevet, men uden hjælpeprogrammer), og DOS kan ikke håndtere NTFS harddisk-partitioner.

Med Microsoft får du ikke mulighed for at lave en nød-boot disk, og det er der andre, der har udnyttet. Her er seks gode boot cd’er, som kan downloades - og næsten alle er gratis.

Ja, jeg ved godt, at man ikke kan downloade en cd. De fleste af pakkerne kommer som .iso-filer. Hvis man dobbeltklikker på en .iso-fil, er der en god chance for, at et program du allerede har – for eksempel Nero Burning eller Easy Media Creator – kommer op og brænder det ned på en cd. Og hvis det ikke sker, kan du downloade og installere ISO Recorder.

Kend dine rednings-OS
Eftersom DOS ikke håndterer reparationer af XP eller Vista særlig godt, booter hver af disse cd'er i et af de følgende tre styresystemer. Det er godt at kende lidt til dem.

Windows PE: Den officielle cd-bootbare version af Windows (PE står for Preinstallation Environment) er det åbenlyse valg. Desværre holder Microsoft streng kontrol, og der er kun få enheds-designere, der har fået tilladelse til at bruge det.

BartPE: Eftersom Microsoft ikke er meget for at dele sit Preinstallation Environment, har Bart Lagerweij udviklet sit eget, og det er gratis. Men for at undgå copyright-krænkelse kan han ikke give dig alt, hvad du skal bruge for at lave en BartPE-cd. Der mangler nogle Windows XP-installationsfiler – men dem har du måske allerede.

Linux Live CD: Navnet henviser til enhver version af Linux, du kan downloade som .iso-fill og boote fra en cd. Men Linux kan være skræmmende for den uerfarne bruger, håndterer ikke altid NTFS lige godt (mange versioner kan læse NTFS, men ikke skrive til det) og er sjældent gearet til at hjælpe med problemer med Windows.

Seks gode rednings-cd’er
Lad os komme i gang. Jeg starter med de cd'er, der giver adgang til filerne på din harddisk, og så går jeg videre til dem, der kan diagnosticere og reparere de fleste boot-problemer.
Oversat af Mille Bindslev


Puppy Linux

BartPE

Vista Recovery Disc

Ultimate Boot CD til Windows

Trinity Rescue Kit

Active Boot Disk


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Tre trin for at få succes med dit Machine Learning-projekt
At have succes med digital transformation gennem implementering af kunstig intelligens — og Machine Learning specifikt – afhænger i vid udstrækning af korrekt planlægning og rettidig styring af forventninger. Fejl, der foretages på ledelsesniveau, kan føre til alvorlige konsekvenser. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du effektivt kan organisere ML-udvikling og undgå de mest almindelige faldgruber. Whitepaperet er skrevet af WaveAccess, der har over 19 års erfaring inden for softwareudvikling, 5+ års erfaring med ML- og AI-projektudvikling og en portefølje på 20+ relaterede projekter inden for forskellige brancher.