Artikel top billede

Salg af overvågningsteknologi forventes firedoblet

Overvågningsteknologi er inde i et boom. Forventning om firedobling af markedet for software til videoovervågning i løbet af de næste fem år.

Det er analysevirksomheden ABI Research, der i rapporten Video Surveillance systems forudser en tæt på firedobling af markedet for overvågningssoftware.

Ifølge ABI Research er markedet for software til analyse, behandling og håndtering af billeder fra videoovervågning i dag 245 millioner dollars stort.

Analysevirksonmheden forventer, at markedet vokser til mere end 900 millioner dollars i slutningen af 2013.

Ifølge vicepræsident Stan Schatt fra ABI Research er de indlysende faktorer til væksten regeringer, der med øgede investeringer i sikkerhedsudstyr er med til at drive boomet.

Også forretninger, der ønsker at reducere tab som følge af tyveri ser avancerede videoovervågningsløsninger som led i tyverisikring.

Analyse af kundeadfærd

Men også mindre indlysende anvendelsesmuligheder er med til at drive markedet frem. Blandt andet muligheden for at analysere kunders adfærd.

"Analytics software er blevet mere sofistikeret og mere præcist. Det begynder at blive brugt til at bestemme kunders købsadfærd, registrere forvarsler om kriminel adfærd, inden kriminaliteten finder sted og meget andet," siger Stan Schatt.

Ser alt, hvad du gør - og ikke gør

Derudover peger han på, at Wi-Fi gør det muligt at placere trådløse kameraer stort set hvor som helst, og sende videostrømmen eller metadata om billederne til en central behandling.

En af de mere foruroligende anvendelser er ifølge Stan Schatt, at teknologien giver mulighed for automatisk at følge øjenbevægelser hos kunder. Det giver mulighed for at marketingfirmaer holder øje med, hvilke produkter der tiltrækker kundernes opmærksomhed.

"Når forretninger har muligheden for at observere dig, når du går gennem forretningen, så kan jeg forestille mig, at flere og flere butikker vil forsøge at få et grundigt kendskab til kunderne. Forestil dig eksempelvis, at butikken har et discount card med RFID, som identificerer dig. Og forestil dig, at de observerer dig kigge - men ikke køber noget - i voksenafdelingen af dvd'er. Så vil du pludselig begynde at få tilbud på erotiske film, som du ikke er interesseret i," lyder det fra Stan Schatt.

It-afdelinger inddrages mere

For Stan Schatt er der ingen tvivl om, at efterhånden som overvågningsudstyret bliver digitaliseret og mere afhængig af software, så vil teknologien i stigende grad rykke ind under it-afdelingernes ansvarsområde.

Fordi overvågningsteknologien dramatisk udvider regeringers og virksomheders mulighed for at overvåge folk, mener Stan Schatt, at det uundgåeligt vil føre til diskussioner om privatlivets fred, som branchen bliver nødt til at forholde sig til.

"I fremtiden vil vores adfærd blive overvåget meget oftere, og det har en masse følgevirkninger. Jeg mener; bare det, at de allerede ser på, hvad du retter dit blik mod viser, at vi befinder os på et helt nyt stadie i overvågningen," siger Stan Schatt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere