Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Adobe lancerer ny dokument-tjeneste

Adobe følger nu i hælene på giganter som Microsoft og Google og lancerer en ny online-tjeneste. Med Acrobat.com skal brugerne kunne oprette og konvertere PDF-filer og dele dokumenter online.

Konceptet med en online-tjeneste, hvor skribenter kan dele dokumenter med hinanden, er ikke ligefrem ny. Men Adobe vil gerne være med, og netop nu lanceres tjenesten Acrobat.com.

Ved at udnytte Adobes eksisterende teknologier, som Flash, PDF og Air, skal Adobe.com levere tekstbehandling, online-møde faciliteter og fil-udveksling.

For de kreative

Kernen i den nye tjeneste er tekstbehandling i form af Buzzwords, som Adobe selv kalder 'den første rigtige web-baserede tekstbehandling'. Til forskel fra Google og Microsofts tjenester er Buzzwords lavet i Flash, med væsentligt mere fokus på design og layout.

Hele Acrobat.com afspejler denne fokus på design, som står i kontrast til de andre tjenesters mere konservative udseende. Denne prioritering ses også i form af den manglende understøttelse af regneark, som andre tjenester ellers har med.

Adobes målgruppe har også altid været de kreative brancher, og her passer Acrobat.com fint ind. Brugen af det layoutvenlige PDF-format, som Adobe i sin tid selv udviklede, er oplagt, og i den seneste udgave af Acrobat softwaren er der links til tjenesten. Det er dog også muligt at bruge Acrobat.com uden at eje noget Adobe software.

Beta-udgave

Indtil videre er Acrobat.com stadig en offentlig beta-udgave, som kan bruges ganske gratis. Som bruger kan man konvertere fem dokumenter til PDF om måneden og hente dem ned eller bruge dem på nettet.

Ligesom man kender det fra de andre tjenester, kan man invitere andre brugere til at se og eventuelt redigere ens dokumenter online - samt tilføje kommentarer til teksten. Adobe går altså direkte op mod Google og Microsoft, som udbyder af online dokumentlagring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere